Un taller de geocaching proposa descobrir Mataró des del punt de vista energètic

Font: Ajuntament de Mataró
22/04/2016 - 10:00

La ciutat té geoamagatalls amb “tresors” que informen sobre la gestió de l’energia.

La Casa Capell va acollir un taller familiar de geocaching, activitat que combina la tecnologia mòbil amb l’aventura a l’aire lliure i el senderisme, i que és una bona manera d’explorar el territori.

El Geocaching és un joc a l’aire lliure que consisteix en trobar tresors amagats arreu del món, mitjançant tecnologia GPS. Hi ha més de 10 milions d’usuaris registrats, i més de 2,5 milions de geocachés estan esperant a ser trobats en més de 180 països.

Prop de Mataró hi ha 5.087 geoamagatalls. Un projecte impulsat des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que en aquesta fase pilot s’està desenvolupant a 2 municipis –Mataró i Mollet del Vallès– ha permès ampliar aquesta xarxa amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia. L’objectiu és donar a conèixer i fer visibles, a la ciutadania, les accions i polítiques ambientals que s’estan duent a terme des dels ajuntaments, a nivell municipal. Per això, des de la Casa Capell s’han ampliat els geoamagatalls amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia a Mataró: punts de recàrrega de vehicles elèctrics, el tub verd, instal·lacions fotovoltaiques, la telegestió de l’enllumenat i semàfors, etc.

El taller proposa trobar-ne aquests nous geoamagatalls i descobrir Mataró en clau energètica.


 

Municipis: 
MaresmeMataró
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les escoles públiques Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler, i l'Institut Ramon Turró i Darder han aconseguit estalviar més de dues tones de CO2 aquest curs. Aquesta és una de les dades més destacades del projecte 50/50 d'estalvi energètic, que la Diputació de Barcelona ha tancat amb un acte celebrat al Parc Franesc Macià.

Article

Al mes de novembre del 2023, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt es va sumar a la iniciativa Ecogest, una proposta adreçada a promoure els hàbits sostenibles entre la ciutadania davant l’emergència climàtica i l’excés de residus que, especialment des de les societats occidentals, es generen cada dia.

Article

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom” a El Prat de Llobregat. Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix la ciutat en matèria energètica per potenciar un aprenentatge significatiu vinculat a l’entorn.

Butlletí