Una escola de Montornès del Vallès ja és pràcticament autosostenible

01/10/2024 - 13:30

El projecte de reforma funcional i energètica de l’Escola Sant Sadurní de Montornès del Vallès, enllestit. L’alumnat ha començat el curs 2024 - 25 amb les obres acabades. Actualment, el centre és pràcticament autosostenible gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i un sistema d’aerotèrmia.​

L’Escola Sant Sadurní ha engegat el nou curs amb la cara renovada. Després d’un any d’obres, el centre ha experimentat una renovació tant per dins com per fora.

El canvi més notable a la vista és l’aïllament de les façanes per la cara exterior, l’aïllament de la coberta i la construcció d’una balconada que dona accés a les aules per la banda del pati i a una nova escala d’evacuació cap al pati.

Pel que fa a les renovacions energètiques, s’han instal·lat plaques fotovoltaiques i s’ha substituït la caldera de gas per una instal·lació de climatització amb aerotèrmia d’alta eficiència que climatitza totes les aules amb fred i calor i alhora un sistema de ventilació amb recuperació de calor que garanteix la qualitat de l’aire de tots els espais. D’aquesta manera, l’escola necessita molt poca energia tant per refredar-se com per escalfar-se, amb un estalvi energètic que arriba al 70 %.

L’Escola Sant Sadurní és una de les poques de Catalunya que compten amb aquest sistema de refrigeració.  

Els treballs s’han finançat amb una subvenció de 1.020.368 €  de la línia d’ajuts a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels Fons Europeus Next Generation.

L’Ajuntament ha aportat la despesa corresponent a l’IVA dels treballs i el sobrecost que ha suposat la instal·lació de l’aire condicionat, no prevista inicialment en el projecte. El total aportat per l’Ajuntament ha estat de 480.000 €.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMontornès del Vallès

Relacionats

Article

El Servei de gestió energètica i d’aigua del Consell Comarcal del Vallès Oriental va ajudar a estalviar més de 100.000 euros a 29 ens locals el 2023.​

Article

El Consorci ha presentat la planta pilot dins el projecte europeu PROMISCES.

Article

Llinars del Vallès ha aconseguit estalviar un 60% en la seva factura energètica amb la substitució de pràcticament tots els punts d’il·luminació exterior i als equipaments. Amb les tasques de les últimes setmanes, el municipi ja compta amb un 80% de l’enllumenat públic a base de llums LED, una tecnologia que té un consum inferior, per la qual cosa permet un estalvi en la factura energètica

Butlletí