Una web ensenya als més petits a respectar el medi mentre juguen a ser agents secrets

Sostenible.cat
05/05/2008 - 00:00

L'Agència Europea de Medi ambient acaba d'engegar la pàgina web Ecoagentes (Eco Agents), on es convida a nens d'entre 9 i 14 anys d'edat a convertir-se en agents secrets en defensa de l'ambient. En cada història, s'encomana a cinc protagonistes originaris dels Països Baixos, Finlàndia, Polònia, Turquia i Grècia una missió especial, com la d'infiltrar-se a una "granja eòlica" dels Països Baixos que en realitat és la tapadora d'una instal·lació per a l'extracció de gas natural. Una vegada creat un perfil d'identificació personal, els nous agents interactuen amb la resta de personatges. Cadascuna de les missions inclou jocs en els quals els nens poden obtenir punts per a la classificació general de millors agents.

De moment, la pàgina ofereix dues històries sobre el canvi climàtic i la qualitat de l'aigua, a les quals en un futur seguiran d'altres relatives a maneres de vida sostenibles, biodiversitat o el paper dels oceans en la regulació del clima.

Una eina educativa
Cada història ve acompanyada d'una sèrie de preguntes. Si s'encerta la resposta, la pàgina ofereix més informació sobre aquesta qüestió en particular, mentre que les respostes incorrectes brinden en primer lloc una pista, abans de convidar al jugador a tornar-ho a intentar. Aquests tests també poden descarregar-se i utilitzar-se en les aules com a eina educativa.

D'altra banda, els professors també trobaran en aquesta pàgina accés a d'altres materials educatius, així com a una llista de pàgines web del seu país en les quals podran trobar informació més detallada sobre qüestions relacionades amb el medi ambient.

Relacionats

Article

 

Descobreix "El bosc a la taula"! Aquest fascinant llibre és molt més que una simple col·lecció de receptes. És una poderosa eina de promoció de la gestió forestal sostenible a Catalunya.

Article

Publicació de l'informe d’avaluació "La qualitat de l’aire a Catalunya 2023 – Xarxa Automàtica"

Article

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una nova eina web per seguir l’evolució de la qualitat de l’aire a Barcelona.

Butlletí