febrer 2019

Notícia

Aquest mes tornen les activitats als carrers de Cornellà de Llobregat per aprendre tècniques de circ, escoltar contes, fer esports, i en definitiva jugar i gaudir durant tot un matí de diumenge.

Notícia
El seu estat de degradació avançat indica una llarga permanència en el medi marí

Polietilè, polipropilè i poliestirè són els tipus de microplàstics més abundants a les aigües costaneres de la Mediterrània, segons un nou treball publicat a la revista Marine Pollution Bulletin pels experts Miquel Canals, William P. de Haan, i Anna Sànchez-Vidal, del Grup de Recerca Consolidat (GRC) en Geociències Marines de la Facultat de Ciències de la Terra de la UB.

Notícia

Aquest dimarts 26 de febrer s'ha celebrat l'acte fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrata la sala Portals de l'Ajuntament de Collbató. A l'acte hi ha assistit el vicepresident primer i president delegat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, així com els representants dels dotze municipis integrants: Abrera, Castellolí, Collbató, El Bruc, Marganell, Olesa de Montserrat, Piera, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Notícia

El programa “Escola respira” inclou diverses actuacions per lluitar contra la contaminació a l’àmbit escolar: comprovar la qualitat de l’aire, incorporar plantes i horts als patis i adequar els entorns i camins escolars perquè siguin més amables.

Notícia
Els estudiants realitzant una performance aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume per a protestar contra el canvi climàtic. | Antònia Crespí

Els estudiants realitzant una performance aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume per a protestar contra el canvi climàtic. | Antònia Crespí

El moviment estudiantil contra el canvi climàtic ha aterrat aquest divendres a la capital catalana amb una «performance» en què han participat més de 80 persones

Notícia

L'Ajuntament de Mollerussa servirà de laboratori urbà per a testar un sistema de reg nou que es controla amb un mecanisme sense fils basat en la modulació de ràdio LoRa (Long Range)  i que pot permetre un estalvi en el consum de l’aigua del 40%, tal i com s’ha comprovat en el reg a camp obert.

Notícia

El Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental realitza aquests dies una nova acció de sensibilització pel reciclatge en el marc de la campanya “Excuses o separes”. Es tracta de les inspeccions a bosses que es llencen al contenidor del Rebuig / Resta. Aquestes inspeccions es van fer la setmana passada a Sant Llorenç Savall, aquesta setmana i la vinent es fan a Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès, Matadepera i Ullastrell.

Reportatge

Toni Lodeiro engega per a Sostenible.cat una sèrie d´articles per aprofundir en el cas de les polítiques públiques de consum, especialment en les impulsades des de les àrees de les administracions amb competències en matèria de consum. En aquest primer text ens explica “d´on venen i a on van” les polítiques de consum.

Notícia

Una esquerda es creuarà "en un futur proper" amb una altra i formarà un iceberg de més de 1.000 quilòmetres quadrats. Així ho ha assegurat un informe de la NASA, on s'indica que la causa d'aquest despreniment és una esquerda originada l'any 2016 i que s'ha anat fent més llarga i profunda.

Notícia

Gràcies a la col·laboració de persones expertes en botànica de la UAB, s’ha confirmat la presència de l’Alternanthera philoxeroides a la conca del riu Mogent, a La Roca del Vallès. Es tracta d’una espècie exòtica invasora originària de Sudamèrica que prolifera a la superfície de l’aigua i impedeix la penetració de llum, de manera que altera la qualitat de l’aigua i evita el creixement de plantes autòctones