juny 2020

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Entrevista

Pep Canadell és director executiu del Global Carbon Project, el consorci científic mundial on uneixen esforços les grans institucions científiques, com la NASA, per estudiar l’impacte de l’activitat humana en el cicle del carboni i en el canvi climàtic. Canadell, una de les veus més prestigioses en la ciència del canvi climàtic ens explica com la crisi sanitària de la COVID-19 ens situa en un punt d'inflexió davant l'evolució climàtica, i desgrana com aprofitar aquesta oportunitat si volem evitar la disrrupció que podria significar l'escalfament global.

Notícia

Serà amb un sistema de recollida mixt, en què s’eliminaran de l’espai públic les illes de contenidors, mantenint només els de vidre i nous contenidors de matèria orgànica, que s’obriran a través d’un xip identificatiu. En un any i mig, els veïns i veïnes de Ciutat Jardí i Vila Montcada han aconseguit uns valors de recollida selectiva del 87%.

Notícia

El Parlament ha aprovat la Proposició de llei de creació de l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta agència és protegir, planificar, restaurar, millorar i estudiar el medi natural de Catalunya, tant en l’àmbit continental com en el marí.

Notícia

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha anunciat la conclusió de les intervencions vinculades al Pla d’Eficiència Energètica i a l’IDAE II, el segon projecte més important dels darrers anys en la ciutat pel que fa al canvi i millora de l’enllumenat públic de la nostra ciutat.

Notícia

La Càtedra durà a terme estudis i anàlisis, i farà el seguiment d’indicadors ambientals i turístics amb l’objectiu de facilitar la gestió ambiental i turística del municipi gabellí.

Notícia

La sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic serà un dels elements clau per a superar la patacada econòmica.Vuit de cada deu alcaldes i alcaldesses catalans considera bastant o molt prioritari tirar endavant polítiques verdes per superar la situació generada per l'emergència sanitària. Un 50% dels alcaldes creu que és molt prioritari aquest tipus d'accions.

Notícia

L'enllumenat de la rotonda d'entrada al nucli antic de Castellví de Rosanes es passa a tecnologia LED i consumirà un 80% menys.

Notícia

El dispositiu d’aquest any 2020 pels boscos de la província de Barcelona que lidera la Diputació de Barcelona constarà d’una plantilla de 259 persones quw atendran un total de 484.813 hectàrees forestals, que representen el 98,7 % de la superfície forestal de la demarcació de Barcelona. Aquest dispositiu compta també amb la participació de 273 ajuntaments, 125 agrupacions de defensa forestal (ADF), 9 federacions d'agrupacions de defensa forestal i altres administracions per aquest objectiu comú.