Jornada per consolidar la sensibilització ciutadana sobre els valors i reptes en la gestió del litoral metropolità, amb censos de biodiversitat que serviran per estudiar els ecosistemes de les platges a escala europea.
Les platges són un espai natural que freqüentem bastant, però que a la vegada desconeixem força. En fem ús per refrescar-nos, divertir-nos, prendre el sol o fins i tot alimentar-nos i desplaçar-nos, però poques vegades prestem atenció a la seva importància ecològica.
El Ministeri per a la Transició Ecològica ha anunciat la licitació per a l’execució de mesures de renaturalització a les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs) per un import de 350 mil euros.
El passat diumenge 23 d'octubre es va portar a terme la cinquena edició de l'Acció Platges Met al litoral metropolità: una jornada de sensibilització ambiental on la divulgació científica i el coneixement es combinen amb activitats d'oci i lleure.
La jornada consolida la sensibilització ciutadana sobre els reptes del litoral metropolità amb una aposta reforçada després del guardó New European Bauhaus Prize, que premia la regeneració dunar gràcies a les activitats educatives.
L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha estat la guanyadora del guardó que la CE concedeix anualment a un projecte de reconnexió amb la natura. El New European Bauhaus Prize ha estat anunciat i atorgat a Brussel·les aquest cap de semana.
Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
En el tercer informe del programa de seguiment de papallones a l’àrea metropolitana de Barcelona, l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, revela uns resultats inesperats: les platges metropolitanes no només tenen papallones, si no que la comunitat d’aquest insectes que hi viu és diferent a la dels parcs i, per tant, actuen com a reserves de determinades espècies de papallones.
L'ampliació de l'àmbit d'actuació consolida l'aposta metropolitana per la infraestructura verda. Les intervencions de neteja seran exclusivament manuals i es faran amb total respecte pels cicles naturals. Les actuacions es realitzaran en coordinació amb el Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i els ajuntaments de Viladecans i el Prat.
Es tracta del projecte participatiu "Recuperem les dunes metropolitanes", que involucra alumnes de 12 escoles de Viladecans, el Prat de Llobregat, Castelldefels i Sant Adrià de Besòs. Simultàniament, l'AMB porta a terme una nova campanya de retirada de vegetació invasora que preveu erradicar 5.000 kg d'espècies agressives per als sistemes dunars.