El COPATE presenta la iniciativa per a unes festes majors més sostenibles en els municipis de la comarca del Baix Ebre i Montsià. Amb una preocupació creixent per la gestió dels residus i la preservació del medi ambient, el COPATE promou una campanya de sensibilització que fomenta el triatge del plàstic, vidre, cartró, fracció orgànica i resta, durant els actes multitudinaris
Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.
El 13 de juny s'ha confirmat el primer niu de tortuga babaua a les platges catalanes. Es tracta d’un dels més primerencs des que la tortuga babaua va començar a criar a les costes catalanes, i ha escollit el Parc Natural del Delta de l’Ebre.
Detall d'una posidònia investigada pel LAB - UPC | Pepe Molina Cruz (UPC)
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) oferix les restes de posidònia perquè els veïns i veïnes, especialment els pagesos, les usi com a adob. La reutilització als camps és una pràctica antiga que permet estalviar i "donar una segona vida" a la planta marina.
L’Ajuntament de Deltebre ha estat reconegut amb un accèssit en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible, que des de fa 18 anys lliura la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i amb la col·laboració de ECOEMBES.
Es busca reduir els problemes que generen els embolcalls de plàstic cada any al clavegueram i disminuir la brutícia als carrers i places de la població.
Planta fotovoltaica instal·lada a l’estació depuradora a l’Ametlla de Mar
El Copate impulsa la transició energètica a les Terres de l’Ebre amb un Pla que preveu una setantena de petites centrals de generació elèctrica i un sistema de xarxes tancades o de comunitats energètiques governades des de l’eficiència i la participació local
Paüls ha recuperat el sistema de recollida de brossa porta a porta amb èxit. Des que es va implantar el mes d’agost passat, el municipi ha incrementat l’índex de reciclatge en més d’un 50% respecte fa un any.
El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha posat en funcionament 19 camions recol.lectors nous de recollida superior i bilateral, dues caixes rentacontenidors amb raspalls per a la neteja automatitzada i integral (de dintre i de fora), furgons i furgonetes elèctriques; així com altre equipament auxiliar per a les transferències de resta i selectiva.