Tot el que cal saber de la cuina solar

20/10/2002 - 00:00

La cocció solar contribueix a reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle i solucionar parcialment el problema de la crisi de la llenya. Disposem de la tecnologia para muntar una central térmica de 600 watts per uns 0,25 euros/watt i coure els aliments només amb l'ajut de la llum del Sol. Com aconseguir una cuina d'aquest tipus? Quines possibilitats té? Quins models hi ha? Quin ús tenen arreu del món? Aquestes preguntes, i algunes altres, tenen la seva resposta al molt recomanable número de juny del suplement de Perspectiva Escolar, Perspectiva Ambiental, coeditat amb la Fundació Terra. N'hi ha una versió en paper, però també es pot aconseguir a la xarxa a www.ecoterra.org, a través d'una descàrrega de pdf de 1900 Kb en català i de 550 Kb en castellà.


Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí