Així doncs, el proper 5 d'octubre a CosmoCaixa, Barcelona, la sessió (.tecno) "La revolució del cotxe elèctric", reunirà Robert Stüssi, expert en mobilitat urbana, ex-president de l'European Association for Battery, Hybrid and Fuel Cell Electric Road Vehicles (AVERE) i de la World Electric Vehicle Association (WEVA); Francisco José Carranza, gerent de relacions institucionals de Nissan Europa i Alberto Carbajo, director general d'Operació de Xarxa Elèctrica d'Espanya per reflexionar sobre el futur de la mobilitat i si el vehicle elèctric suposa una alternativa real a la mobilitat a partir de combustibles fòssils, en gran part responsable de l'escalfament global.
Aquesta sessió és la primera de tres que durant el curs 2011/2012 abordaran la mobilitat sostenible. La sessió permet per tant aproximar-se de la mà d'algunes de les persones més influents en el sector a un debat molt viu, de gran transcendència a les nostres ciutats. La segona sessió (.idea), està prevista pel proper 25 d'octubre i està dedicada a la presentació de projectes innovadors per mostrar solucions de mercat, aplicacions imaginatives i pràctiques. En aquesta segona sessió s'exposaran els millors projectes de recerca, promoció i impuls del cotxe elèctric que han presentat a la convocatòria .idea emprenedors, entitats o empreses.
Com funcionarà Ecotendències?
Cada curs (octubre-juny) es plantejarà un nou cicle sobre un tema específic, que es desenvoluparà al llarg de 3 ecotendències. Al primer cicle, al llarg del curs 2011/2012 es tractarà la "mobilitat sostenible". Aquest cicle incorpora les 3 ecotendències següents: "la revolució del cotxe elèctric", "moure's volant", i "moure informació".
Cadascuna d'aquestes ecotendències es desenvoluparà en tres sessions amb formats i públic diferents, que tindran lloc aproximadament un cop al mes. Són les següents:
- A .tecno, experts de prestigi internacional aproparan els assistents al futur d'una forma clara i dinàmica.
- A .idea, es donaran a conèixer projectes innovadors, que mostren solucions de mercat, aplicacions imaginatives i pràctiques.
- A .tu, el públic podrà plantejar dubtes i inquietuds sobre l'àmbit més quotidià i les seves implicacions socials. A la sessió presencial els experts convidats respondran el públic.