Produeix electricitat, calor a 90 graus, fred a 5 graus i fred industrial a 10 graus sota zero.
Aquesta instal·lació suposa deixar d'emetre cada any 13.400 tones de diòxid de carboni i redueix el consum elèctric. A més, disposa d'una planta de biomassa que aprofita 28.000 tones de residus procedents dels parcs i jardins de Barcelona i de les zones forestals properes.
Xarxa intel·ligent
La nova central se suma a la de la Marina, que ja està en funcionament, i a la del port, en fase de disseny. Totes elles permeten la gestió en temps real de la corba de demanda i de producció energètica. Cal destacar que la central del Port permetrà̀ aprofitar el fred residual (fins a 30 MW) del procés de regasificació del gas natural liquat que ara es perd al port transportant a la central de la Zona Franca per al seu ús a la xarxa.
Aquesta és la segona xarxa de distribució de fred i calor de la ciutat, després de la que es va implantar al Fòrum, que ja té un total de 20 quilòmetres.
De fet, Barcelona és pionera en l'aposta per aquest mercat emergent, eficient energèticament i vinculat al concepte d'smart cities. Ja el 2006 va aprovar la modificació del Pla general metropolità de transformació urbanística del barri de la Marina, que preveia aquesta central.
"És una aposta per la sostenibilitat per a una ciutat que vol ser smart city. A la Zona Franca tenim un dels pols de riquesa més importants del país, poques ciutats al món tenen el que tenim nosaltres. La sortida de la crisi la té Barcelona i la seva àrea metropolitana", ha dit l'alcalde, Xavier Trias.
Teniu més informació aquí: Vídeo 'Central de fred i calor'
Adjunt | Mida |
---|---|
centralfredcalorg.019.jpg | 41.15 KB |