El projecte pretén establir una col·laboració estable entre les escoles i les persones que cultiven parcel·les a qualsevol de les quatre zones d’horta municipal de Manlleu.
El passat 29 de febrer es va iniciar el projecte Hort-Escola, una iniciativa conjunta entre el servei de medi ambient, l’àrea d’educació i l’àrea de promoció social i personal, salut pública i consum de l’Ajuntament de Manlleu. S’ha iniciat el projecte a l’escola Bressol Colors.
El projecte vol establir una col·laboració estable entre les escoles i les persones que cultiven parcel·les a qualsevol de les quatre zones d’horta municipal. En concret, cada escola tindrà un referent d’horticultor/a de la xarxa d’horts municipals, que visitarà l’hort escolar acompanyat del biòleg Pere Crosas, que ja fa aquest acompanyament de forma voluntària des de fa temps. Durant les visites s’ajudarà l’escola a fer les feines que a cada època pertoqui i s’explicarà als nens/es i mestres mètodes i pràctiques d’horticultura ecològica.
L’objectiu és fer un treball intergeneracional entre hortolà/na i infants/joves i treballar l’apoderament d’aquestes persones que tenen molts coneixements per poder transmetre. A l’hora també s’intenta fer partícips als hortolans/a com a pares de l’escola en activitats del centre.
D’entrada el projecte es dirigeix a escoles bressol i escoles de primària del municipi, tot i així es pot ampliar a escoles de secundària.
La intenció és que els hortolans i hortolanes facin diferents visites a l’hort del centre educatiu i que l’escola que vulgui pugui també visitar els horts on té la parcel·la el seu hortolà/na de referència.
El passat dilluns 29 de febrer es va començar el projecte a l’escola Bressol Colors on la Hafida Ouadi, hortolana dels horts de la Platja del Dolcet, juntament amb en Pere Crosas van explicar als nens i nenes el concepte d’hort i la importància que hi tenen les plantes aromàtiques. A part del treball a l’hort aquestes plantes els serviran més endavant per treballar els colors, les olors, etc.