La Seu d'Urgell organitza un curs gratuït d'horticultura ecològica

Font: Ajuntament de la Seu d'Urgell i Ràdio Seu
30/03/2016 - 08:36

Les sessions, els dies 12 i 14 d'abril, s'adrecen tant als usuaris dels horts socials com a tots els veïns que hi estiguin interessats. El Servei de Parcs i Jardins fomenta que en aquesta activitat no s'utilitzin pesticides, llavors transgèniques ni productes químics.

El Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell organitza un curs gratuït d'horticultura ecològica. Segons han explicat des del consistori, la formació s'adreça principalment als usuaris que conreen els horts socials que el mateix municipi cedeix a veïns de la ciutat, al peu del riu Valira. L'activitat, però, és oberta a tothom qui s'hi vulgui apuntar.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Anna Vives, explica que “aquesta formació segueix la filosofia de treball del Servei Municipal de Parcs i Jardins, i la línia que la mateixa àrea va marcar pel conreu dels horts socials: no usar ni pesticides ni llavors transgèniques ni productes químics, tot tendint al màxim aprofitament dels recursos naturals”. L'objectiu de tot això, hi afegeix Vives, és "aconseguir una agricultura ambientalment sostenible i afavorir la salut del consumidor". Tot i això, de fet, els usuaris dels horts socials ja reben aquestes consignes, que ara es volen estendre a tots els aficionats a l'horticultura en general.

El curs s'impartirà en dues jornades de tres hores de durada cadascuna: el dimarts 12 i el dijous 14 d'abril, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre, amb una hora de classe pràctica als horts socials de l'Horta del Valira i dues hores de classe teòrica, que s'impartirà al CETAP-Telecentre. Per poder participar-hi cal inscriure's prèviament a l'Oficina d'atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament. Les places són limitades.

El programa d'aquest curs, que anirà a càrrec de l'empresa Punt Eco Agroambiental, explicarà què és i d'on sorgeix l'agricultura ecològica, els seus principis bàsics, els sistemes de cultiu, com dissenyar i planificar un hort, rotacions i associacions; les plagues i malalties en l'hort ecològic; com identificar els enemics naturals, i les plantes i la biodiversitat a l'hort.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Situats a la partida de Sant Ermengol, s’han atorgat a famílies vulnerables, al PFI-PTT i a la UEC

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí