La bici, la millor idea del món

Font: Ajuntament de Barcelona
25/04/2016 - 09:32

Per complir l’objectiu d’incrementar els desplaçaments en bicicleta un 67%, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa una campanya per promocionar-ne l’ús dins de la ciutat.

Un dels objectius del Govern municipal és incrementar l’ús de la bicicleta a la ciutat un 67% durant els pròxims anys, és a dir, arribar a uns vuitanta mil desplaçaments més al dia. En aquest marc s’acaba de llançar una campanya que inclou la creació d’un web de la bicicleta nou per difondre al màxim les eines per garantir una mobilitat segura i sostenible.

L’Estratègia de la Bicicleta, presentada pel Govern municipal, pretén fomentar la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat, comunicar-ne els beneficis als ciutadans i donar-los a conèixer l’ordenança de la bicicleta, que explica com han de circular aquests vehicles.

Per fer possible tot això s’ha creat el nou web www.barcelona.cat/bicicleta, amb informació sobre normes de circulació, Bicing, serveis en funcionament, carrils bici i aparcaments i un apartat de foment, participació, educació i promoció de la bicicleta. La campanya també inclou difusió sobre com han de circular les bicicletes per la ciutat, inclusió de banderoles i suports publicitaris a tota la ciutat i repartiment de fullets amb tota la informació necessària per als ciutadans que es vulguin moure amb bicicleta.

A més, s’han planificat accions de carrer per promoure aquest mitjà de transport:s’instal·laran bicicletes personalitzades a diversos punts de la ciutat per fer la campanya més visible i es personalitzaran també tricicles de repartiment per difondre’n els missatges. A banda, i amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, el proper dimarts, 19 d’abril, diversos equips d’informadors es mouran per Barcelona en bicicleta repartint informació de la campanya.

Aquest impuls a la difusió de la bicicleta com a mitjà ideal per moure’s per la ciutat també arriba a les xarxes socials. Els perfils municipals en les xarxes com @barcelona_cat, @bcn_ajuntament, @BCN_Ecologia o @EnBicixBCN es bolcaran a informar i sensibilitzar amb l’etiqueta #BCNenbici.

Barcelona celebra el Dia Mundial de la Bicicleta

En el marc de la campanya de foment de la mobilitat en bicicleta, el 19 d’abril, Barcelona va fer visible la seva aposta per aquest vehicle sostenible.

Un grup de ciclistes van repartir per la ciutat fulletons sobre les normes de circulació de les bicicletes a la ciutat, a la vegada que obsequiaven als ciclistes amb una llum, element obligatori per circular a Barcelona després de la posta de sol i davant condicions meteorològiques que dificultin la visibilitat.

Barcelona ha iniciat en els darrers mesos diverses accions per tal d’aconseguir que la bicicleta sigui un mode habitual de transport urbà. I és que aquest vehicle resulta indispensable per aconseguir una mobilitat sostenible, eficient i segura a la ciutat, a la vegada que és clau per a la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania, ja que no contamina ni fa soroll i minimitza l’ocupació de l’espai públic.

Així mateix, des d’entitats fins a centres cívics, han programat diverses propostes per fer palès el compromís ciutadà vers l’ús de la bicicleta a Barcelona.

30 dies en bici, una iniciativa ciutadana que vol promoure l'ús diari i quotidià de la bicicleta

 Aquest és el compromís que prenen molts ciclistes del món: anar en bicicleta tots els dies a l'abril i compartir-ho amb el món. Un hàbit s’adquireix en només 21 dies, així que 30 Dies en Bici és una bona manera per tal que persones que no solen anar en bicicleta adquireixin l’hàbit com a ús quotidià, gairebé sense adonar-se’n

30 Dies en Bici és un moviment ciutadà  i comunitari de caràcter global que vol promoure l’ús diari i quotidià de la bicicleta. 30 Dies en Bici només té una norma: pedaleja a qualsevol part, cada dia, durant els 30 dies d’abril: una volta a l’illa de cases, 20 quilòmetres fins a la feina , o un passeig al capvespre, el  que sigui, el que et vingui bé  i comparteix les teves aventures a les xarxes socials, Twitter, Facebook, Instagram… . 30 Dies en Bici va néixer amb la idea de promoure l’ús diari i quotidià de la bicicleta, perquè usar la bici enriqueix la vida, té cura del planeta Terra i fa de les ciutats un espai més amable. 30 Dies en Bici és un moviment  global de milers  ciclistes que creix i creix des de l’abril de 2010, quan va sorgir la idea del #30daysofbiking a Minneapolis.

Centenars d’usuaris de la bicicleta que pedalen cada any, plegats, cada dia d’abril,convidant  als seus amics i a la resta de veïns i veïnes a que optin per la bicicleta com a mode de transport saludable i no contaminant. I és que diuen que un hàbit s’adquireix en només 21 dies … si convenceu a altres persones perquè facin servir la bicicleta durant 30 dies seguits, adquiriran sense adonar-se l’hàbit de l’ús quotidià de la bicicleta.

Comparteix les teves històries! Piula les teves històries amb les etiquetes#30diesenbicibcn  i/o #30DEB. Publica al teu  mur de Facebook. Escriu al bloc. Fes un vídeo. Segueix les històries dels i les altres ciclistes i uneix-te a la conversa. Repeteix aquest passos  durant tot l’abril i almenys una vegada al dia. Que cada dia es converteixi en la baula d’una cadena de bicicleta. A Barcelona aquesta iniciativa la promouen els usuaris de la #bicibcn i l’entitat Amics de la bici.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Acte
06/10/2024 - 10:00
Barcelona

Butlletí