La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe, i la fins ara presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), Susana Pascual, van signar dissabte 21 de maig un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’accions d’assessorament, formatives i d’impuls d’estratègies de sostenibilitat.
El conveni es va signar al Centre Cívic Cabot i Barba en el marc de la 13a Assemblea anual del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), que aquest any s’ha celebrat a Mataró. Durant l’assemblea es va elegir la nova Junta del COAMB, presidida per Leo Bejarano.
Les dues parts signants del conveni es comprometen a:
- Participar en l’elaboració i interpretació d’estratègies, normativa, criteris, manuals i documents de referència.
- Crear comissions tècniques conjuntes en els àmbits de desenvolupament sostenible i mediambiental.
- Coorganitzar o participar en activitats de difusió i projecció de la recerca ambiental interdisciplinar i de projectes innovadors impulsats per ambientòlegs.
- Coorganitzar o participar en activitats formatives dels professionals de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat sobre els temes d’interès de l’Ajuntament.
- Difondre les iniciatives de formació, educació, informació i sensibilització organitzades per ambdues institucions i que es considerin d’interès.
- El Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya manifesta el seu compromís amb el Pla de lluita contra el canvi climàtic – Agenda 21 Mataró i el Pla d’Acció per a l’energia sostenible (PAES) de Mataró, per donar resposta als compromisos adquirits amb el Pacte d’alcaldes i alcaldesses de la Unió Europea.
- L’Ajuntament de Mataró ofereix la Casa Capell com a espai per a difondre actuacions, formació i projectes sostenibles i mediambientals impulsats pel Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya.
Es constituirà una comissió de seguiment de l’acord signat que es reunirà com a mínim dos cops a l’any. El conveni tindrà vigència fins el 31 de desembre de 2016.