Dénia intensifica els recursos per a garantir la neteja urbana i la gestió de residus

Font: Ajuntament de Dènia
08/06/2016 - 08:27

L’Ajuntament de Dénia ha decidit fer front a un dels principals problemes de la ciutat, el de la neteja urbana, engegant dos campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana que porten aparellades tot un seguit de accions de millora en el servei.

Els regidors de Medi Ambient, Josep Crespo, i de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, de Dènia han presentat hui els eixos principals de les campanyes Dénia Viva! i Dénia sense caques, l'objectiu últim de les quals és aconseguir, en paraules de Crespo, “una Dénia més conscienciada, més verda, més respectuosa amb el paisatge i el territori i més neta per a obtenir una major qualitat de vida i oferir una bona imatge de la nostra ciutat”.

Entorn de Dénia Viva! s'ha estructurat tota una campanya de sensibilització i conscienciació ciutadana per a promoure actituds responsables respecte a la neteja urbana i la gestió de residus. Este eslògan passarà a ser també el de la Regidoria de Medi ambient i amb ell es retolaran els camions de recollida de fem, les papereres de la ciutat i altres suports urbans. Esta publicitat es reforçarà amb missatges informatius i uns altres que apel•len al sentiment de coresponsabilitat ajuntament-ciutadania en la neteja, editats en castellà, valencià i anglès. 

Però tot no pot quedar ací –ha afegit el regidor de Medi Ambient- sinó que l'ajuntament ha d'actuar posant recursos i mecanismes per a aconseguir que la neteja i la separació de residus siguen efectives”.

En este sentit, Crespo ha anunciat una bateria de millores que s'engegaran en les pròximes setmanes destacant, per exemple, el reforç diari en la recollida de fem en horari diürn en zones de la ciutat com el barri de Baix la Mar, carrer de Loreto, carrer del Marqués de Campo, ronda Muralles, Raset, Sant Josep o Carlos Sentí. Estes zones han sigut consensuades per l'ajuntament amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) i comerciants i hostalers de la zona centre. Esta mesura començarà a funcionar a partir del 16 de juny.

D'altra banda, va a dur-se a terme la instal•lació de noves papereres en diversos punts del terme municipal. Ja s'ha començat pel barri de les Roques i va a continuar-se en les Marines, on s'instal•laran 25 noves unitats, i en la Xara, on es destinaran 14 més. La regidoria està estudiant les necessitats per a establir altres nous punts d'instal•lació. 

Així mateix, s’habilitaran cinc nous punts de recollida selectiva de residus en l'àrea del Montgó i es reforçaran set punts més, on ara només s'arreplega brossa orgànica, instal•lant contenidors per a la recollida de paper, vidre i envasos.

La immobilització de contenidors verds d'orgànica és una altra de les línies d'actuació que va a emprendre Medi Ambient. En 50 punts de la ciutat van a col•locar-se bases de formigó que delimitaran els contenidors evitant que puguen ser desplaçats “i acaben sobre els passos de vianants, com ocorre ara amb freqüència”, ha assenyalat el regidor. En breu, també començarà a funcionar un punt mòbil de recollida de restes de verd i poda que se situarà, en diferents dies de la setmana, en les Rotes, la Pedrera i Marquesa, sumant-se als punts fixos d'Al Khalif i Nova Dénia. Així mateix, es reforçarà el baldeig dels carrers incrementant el personal encarregat d'esta tasca en el torn de nit.

Per a finalitzar, Crespo ha informat que ja han començat les obres d'urbanització de la part exterior de l'ecoparc, que tenen previst finalitzar en un termini aproximat de dos mesos.

Dénia sense caques

 

Paral•lelament, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana s'ha engegat la campanya Dénia sense caques, una iniciativa que va de la mà de la campanya Dénia Viva! i que vol donar solució a una problemàtica molt concreta que suscita nombroses queixes de la ciutadania, segons ha indicat el regidor Javier Scotto.

Amb prop de 5.200 deposicions de gossos diàries que no són arreplegades pels propietaris, l'ajuntament s'enfronta a un repte “en el qual, a més, és necessària la implicació de la ciutadania, la policia i l'empresa concessionària de la neteja urbana, Urbaser”.

D'esta manera, la campanya contempla una intensificació de les tasques de neteja i la vigilància policial, però també accions educacionals, informatives i de conscienciació, arreplegades totes elles en la web http://www.deniasincacas.com/. 

Així mateix, s'han delimitat 40 zones del terme municipal on el problema dels excrements d'animals és més apressant, cridades ‘zones zero’, on s'instal•laran dispensadors de borses, senyalització especial amb missatges de sensibilització en castellà, valencià i anglès, i s'incrementaran la neteja i la presència policial. 

El mapa d'estes zones també es pot consultar en la web de la campanya, que arreplega així mateix l'ordenança municipal de convivència ciutadana que contempla sancions de fins a 200 euros per no netejar les dejeccions dels animals de companyia en els espais públics. Referent a això, Scotto ha anunciat que s'està treballant en una modificació de l'ordenança per a augmentar aquesta multa fins als 400 euros.

No arreplegar els excrements costa diners i ho paguem tots, per això hem fet una campanya molt completa i directa que toca a tots els implicats, ja que no hi ha excuses perquè Dénia no estiga neta i es veja molt millor”, ha conclòs el regidor.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

 

Manresa posa en funcionament la primera màquina dispensadora de bosses compostables a l'Espai Jove Joan Amades.

Notícia

Amb aquesta iniciativa, el municipi aposta per una gestió de residus més sostenible i eficient, substituint els tradicionals contenidors dels carrers per la recollida domiciliària.

Notícia

Amb el lema ‘Vilassar de Mar, viu-la’ es convida a cuidar i valorar l’entorn, participant activament en la preservació del medi ambient a través del reciclatge

Butlletí