El Vendrell estudia un porta a porta de recollida de residus comercials

02/09/2016 - 14:32

El Vendrell inicia una enquesta sobre residus comercials per valorar la viabilitat d’implantar la recollida porta a porta en aquest sector.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament del Vendrell està estudiant la possibilitat d'implantar la recollida porta a porta de residus comercials. Així ho ha anunciat aquest dilluns la regidora de Medi Ambient, Eva Mata, que ha recordat que la ciutat ocupa «el tercer lloc per la cua a la llista de capitals de comarca catalanes en matèria de reciclatge». Amb aquests mals números a la mà, el consistori vol explorar totes les opcions per sortir del pou i d'aquesta situació d'«estancament» en la qual es troba el municipi en el reciclatge.

Per això aquest agost s'ha començat una primera fase que consisteix a realitzar unes elaborades enquestes als comerços dels barris marítims, que després es faran als comerços de la resta del municipi. «Al Vendrell, sobretot a l'estiu, tenim uns tipus de comerç molt variats, que generen uns residus molt diferents», apunta Eva Mata, per aquesta raó, les enquestes han d'ajudar a donar «una diagnosi de la generació de residus de les activitats comercials del municipi».

Amb els resultats a la mà, l'Ajuntament haurà de decidir si fa el pas d'implementar aquest model porta a porta i la manera com s'ha de fer. Mata assegura que la intenció és «adaptar l'ordenança fiscal a fi que la taxa sigui justa i cada comerç pagui en funció dels residus que generi». Les enquestes al comerç es fan a través d'un Pla d'Ocupació d'EcoBP i el Consell Comarcal del Baix Penedès. Si el consistori veu que l'aplicació d'aquest model és factible, la intenció que té la regidoria seria que pogués estar funcionant «de cara a l'estiu del 2017».  

Per altra banda, la regidora explica que s’ha detectat que l’actual model de recollida en contenidors ubicats a la via pública sovint no s’adequa a les necessitats dels establiments comercials i també que la taxa per la prestació del servei de gestió de residus no s’adapta a la generació de residus real dels comerços, així com al servei que se’ls dóna des de l’Ajuntament. L’enquesta, doncs, permetrà adaptar la taxa de manera que es pagui de manera més justa, en funció dels residus que es generin i la seva quantitat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant aquest període inicial de dos mesos, el municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023.

Notícia

Amb aquesta iniciativa, el municipi aposta per una gestió de residus més sostenible i eficient, substituint els tradicionals contenidors dels carrers per la recollida domiciliària.

Notícia

El dissabte 23 de novembre del 2024 s'han commemorat dues dècades des de la implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta, un model pioner que ha convertit Sant Feliu de Codines en un referent en sostenibilitat.

Butlletí