XIII Cursa de Transports de Barcelona: La bicicleta s’imposa en temps a pràcticament totes les rutes

PTP (Associació per la Promoció del Transport Públic) i BTV

27/09/2016 - 17:26

La bicicleta ha estat el vehicle més ràpid en nou dels 10 districtes que han participat en la Cursa de Transports de Barcelona, que organitza cada any l'associació Promoció del Transport Públic (PTP). La moto n'ha estat la guanyadora a Sant Andreu. En aquesta 13a edició la sortida ha estat simultània des dels districtes de la ciutat cap a una única destinació: la superilla del Poblenou.

 

Enguany la Cursa de Transports de Barcelona de PTP ha coincidit amb el Dia sense Cotxes i s’ha convertit en una activitat més d’aquesta jornada reivindicativa.

El vehicle més ràpid de la cursa ha estat la bicicleta procedent de Gràcia, amb un trajecte de 14 minuts. Les dues rodes sostenibles també han fet podi en vuit districtes més, una ha estat una bicicleta del Bicing. L’altre vehicle que ha resultat guanyador ha estat la moto a Sant Andreu. La persona que ha viatjat amb autobús procedent de Sarrià – Sant Gervasi ha estat l’últim participant a arribar d’aquesta 13a edició. La lectura que en fan els organitzadors és que enguany ha estat un èxit del transport més sostenible.

L’any passat la moto va guanyar la Cursa de Transport de PTP, que, en aquella ocasió, consistia a recórrer l’avinguda Diagonal de cap a cap. El més lent va ser l’autobús, que va trigar més que el cotxe privat a fer un trajecte de 10 quilòmetres. Fa dos anys els patins i la bicicleta van liderar el podi d’aquesta cursa, que ja és tota una tradició per reivindicar la mobilitat sostenible.

 


Categories: 

Relacionats

Article

La reforma de la via Laietana de Barcelona s’ha adaptat a partir dels usos que la ciutadania li ha donat al carrer en aquest últim any. Oferirà més espai al vianant, la bicicleta i el transport públic i afavorirà el comerç local.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre el paper clau del transport públic en la mobilitat del futur, així com posar de relleu que no podem tornar enrere amb una mobilitat de fums i soroll que perjudiqui la nostra salut. També recorda el servei que ofereix la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana i els esforços realitzats per continuar oferint servei i incrementant l’oferta.

Butlletí