Desenes de voluntaris renten la cara a la llera del riu Cardener a Manresa

Ajuntament de Manresa i Regió 7

10/10/2016 - 11:59

L'acció, que va reunir prop d'un centenar de persones, es va celebrart dins el marc del projecte d'apadrinament que la Fundació Rosa Oriol ha fet d'un tram del Parc del Cardener de Manresa. 

El 17 de setembre es va dur a terme la primera acció de neteja i adequació de la llera del riu Cardener al seu pas per Manresa.

L'acció ha comptat amb la presència de Sor Lucía Caram, per part de l'entitat organitzadora, qui no ha dubtat a baixar a la llera i participar a la recollida de brossa i a la retirada de canyes que s'ha fet en aquest punt. L'espai que s'ha desbrossat és el que queda comprès entre la Carpa del Riu i el pont del Congost. A l'acte també hi han assistit els regidors Marc Aloy, Àngels Santaolària i Pol Huguet, en representació de l'equip de govern municipal.

En el projecte s’hi ha implicat empreses i institucions de rellevància, provinents de diversos àmbits, com ara AKI, AUSA, la Carpa del Riu, Coca-Cola, Enderrocs Jesús Cardona, Forn Jorba, Joviat, Larix, Mémora, Petro Pintó, Remi, Santasusana i la constructora Vilà Vila. L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Rosa Oriol, juntament amb l'Obra Social "la Caixa", són les impulsores del projecte, i a nivell institucional també hi col·laboren el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i l’Agència Catalana de l’Aigua. Gràcies a la seva col·laboració, els treballs de neteja es podran fer amb els millors mitjans i amb més gran celeritat.

L’objectiu del projecte és recuperar el voral que hi ha sota el Parc Josep Vidal i Plaça del Mil·lenari de Manresa, actualment ple de canyes. D’aquesta manera, la ciutat guanyarà una altra zona verda al costat del riu per a l’ús dels ciutadans. Igualment, el projecte té per objectiu que usuaris i voluntaris de la Fundació Rosa Oriol, conjuntament amb persones a títol individual, comparteixin un espai de treball i voluntariat que els permeti desenvolupar una acció útil per al conjunt de la ciutat.

Les actuacions d’aquest projecte, quatre o cinc al llarg de l’any i que es faran en el marc de la zona situada entre el pont de Sant Francesc i el pont del Congost, seran diverses en funció de les necessitats de cada tram del riu, com ara neteja, desbrossament, recuperació del bosc de ribera, entre d’altres. Totes les actuacions tindran el guiatge i l'acompanyament dels serveis tècnics municipals i de la brigada de Parcs i Jardins de l’ajuntament.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Acte
16/10/2023 - 09:00
Manresa: Palau Firal, Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec.
Acte
27/05/2023 - 00:00
Manresa

Butlletí