La gestió de residus, més enllà d’una sortida laboral

29/11/2016 - 16:46

Un total de 20 persones de Montornès del Vallès en situació d'atur han fet un curs d'auxiliar en gestió de residus i han completat la formació amb un curs d'economia social i solidària.

En el marc del Dispositiu d’inserció laboral DIL BARRI OLIMPIA, que es gestiona des de l’Oficina del Barri, s'ha desenvolupat un curs d’auxiliar en gestió de residus dirigit a 20 persones del poble en situació d’atur. La formació acaba aquesta setmana amb dues sessions dedicades a l’economia social i solidària. L'objectiu és donar eines als participants perquè puguin emprendre projectes propis en cas de no trobar feina.

Els alumnes han desenvolupat 160 hores de formació teòrica al Centre Juvenil Satèl·lit i pràctiques en empreses del nostre entorn. A més, han pogut intercanviar impressions amb personal tècnic i han visitat les instal·lacions municipals de gestió de residus, el centre ECOPARC i la depuradora de Montcada i Reixac.

La formació d’auxiliar en gestió de residus els ha permès conèixer el procés de la gestió de residus municipal, els avantatges de la seva correcta aplicació i els danys que suposa el fet de no gestionar-los eficaçment.

L’actuació ha estat subvencionada pel SOC i el Ministeri de Treball, mitjançant la convocatòria de Treball als Barris de l'any 2015. 


 

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Butlletí