La Diputació de Tarragona impulsa millores en tres indrets emblemàtics del Parc Natural dels Ports

14/01/2017 - 13:13

La carretera i el mirador del Mont Caro i la casa de la Cova Avellanes són els tres espais. El Mont Caro, que amb 1.441 metres és el punt geogràfic més alt de les Terres de l'Ebre i del conjunt de la demar.cació, llueix destacades millores al seu mirador, un indret que anualment acull unes 250.000 persones atretes per les magnífiques vistes que ofereix.

Els treballs de remodelació d'aquest espai ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona. Aquesta institució també ha cofinançat els treballs de millora de la carretera que du al Mont Caro i de la casa de l'àrea recreativa Cova Avellanes, una col·laboració que en conjunt suma gairebé 140.000 euros. Totes tres millores augmenten l'atractiu d'aquest emblemàtic indret ebrenc i en fan més còmode l'accés i ús turístic. Una mostra de l'atracció que genera els Ports és el fet que, en la propera edició, una etapa de la Volta a Catalunya arribarà al cim del Mont Caro.

La inauguració del nou espai del mirador ha tingut lloc aquest dimecres al matí, en un acte encapçalat pel president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat de representants d'aquesta i de la resta d'institucions i entitats que n'han cofinançat els treballs: Joan Josep Malràs, diputat de la Diputació i president de la Junta Rectora del Parc Natural dels Ports; Francesc Artur Gas, alcalde de Roquetes; Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat; Xavier Pallarés, delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu; els diputats de la Diputació de Tarragona Imma Costa, Álvaro Gisbert i Salvador Ferré, i Enric Dalmau, director de l'Àrea de Negoci de CaixaBank a les Terres de l'Ebre. Tots ells també han visitat la carretera del Mont Caro a la casa de l'àrea recreativa Cova Avellanes.

El mirador del Mont Caro està constituït per una plataforma de fusta a la que s’hi arriba per una passarel·la accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El mirador es complementa amb senyalització interpretativa adaptada per a invidents. Hi ha una zona d’estacionament per a sis vehicles a 150 m i una plaça específica per a persones amb mobilitat reduïda al costat del mirador. La Diputació hi ha col·laborat amb 20.000 euros. Pel que fa a la carretera del Mont Caro, la Diputació de Tarragona hi ha aportat maquinària i personal per a les tasques de remodelació, una aportació quantificada en 50.000 euros. I quant a la casa de l'àrea de la Cova Avellanes, la Diputació hi ha aportat 68.730 euros a través de dos plans d'ocupació (2015 i 2016) i l'adquisició i instal·lació de plaques solars en aquest indret.

Els representants institucionals, al mirador del Caro. Font: Diputació de Tarragona


 

Municipis: 

Relacionats

Article
Girona rebrà més de 3 milions d’euros per incorporar la natura a la trama urbana

El projecte GiroNat, coordinat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Universitat de Girona i entitats ambientalistes, ha resultat vencedor en una convocatòria dels fons Next Generation amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

Article

El 24 de juliol de 1972 una resolució del Ministeri de l’Habitatge aprovava el Pla especial de protecció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 2.655 hectàrees protegides, i esdevenia així el primer parc natural espanyol protegit mitjançant la legislació urbanística vigent, el primer dels espais naturals de la província de Barcelona protegit per un pla especial i l’únic promogut i gestionat fins aleshores  per un organisme de l’Administració local. Va ser la primera protecció després de la creació dels primers parcs nacionals el 1918. El gruix de la celebració d’aquesta efemèride es farà el 23 i 24 de novembre en la X Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac que tindrà lloc a Sant Vicenç de Castellet.

Notícia

La quarta edició de la cursa de plogging, que va comptar amb cent vuitanta corredors i corredores repartides en vint-i-tres equips, recapta 15.550 euros per a disset entitats ambientals de Catalunya.

Butlletí