Arrenca el projecte BLEUTOURMED, una nova comunitat de turisme sostenible al Mediterrani

17/01/2017 - 14:23

El projecte BLEUTOURMED té com a objectiu promoure el creixement sostenible de l’àrea Mediterrània mitjançant del desenvolupament de conceptes i pràctiques innovadores, l’ús sostenible dels recursos i el suport a la cooperació entre els agents del territori.

 

Amb l’objectiu de crear una comunitat de turisme sostenible al Mediterrani, es va celebrar, a Roma, la primera reunió del Comitè de Gestió del projecte BLEUTOURMED. Turisme de la Diputació de Barcelona participa com a entitat sòcia, a través del programa de Cooperació Territorial Europea Mediterrani (MED), dins l’eix de turisme sostenible.

El projecte BLEUTOURMED està finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del programa de Cooperació Territorial Europea Mediterrani (MED) que té com a objectiu promoure el creixement sostenible de l’àrea Mediterrània mitjançant del desenvolupament de conceptes i pràctiques innovadores, l’ús sostenible dels recursos i el suport a la cooperació entre els agents del territori.

El programa MED finança dos tipus de projectes: els projectes modulars que són projectes transnacionals que implementen activitats d’estudi, projectes pilot o capitalització al voltant d’una temàtica o sector determinat, i els projectes horitzontals que tenen com a objectiu desenvolupar activitats de comunicació, generació de comunitat i capitalització de tots els projectes modulars de cadascun dels 8 eixos temàtics del programa MED.

Turisme de la Diputació de Barcelona participa com a entitat sòcia en el projecte horitzontal aprovat a la primera convocatòria del programa MED dins l’eix de turisme sostenible. Segons la institució, un dels objectius de la Diputació de Barcelona en matèria de Turisme és promoure el desenvolupament turístic sostenible, promovent polítiques i accions que integrin aspectes econòmics, socials, culturals i ambientals a favor de la millora de la sostenibilitat de les empreses i les destinacions.

El projecte s’anomena “Maritime and Coastal SustainaBLE Tourism in the Mediterranean – Community Building, Communicacion and Capitalisation – BleuTourMed C3” i està liderat per la xarxa Arc Llatí i hi participen altres socis com Plan Bleu (França), la xarxa d’universitats del mediterrani UNIMED (Itàlia), l’Euroregio Adriàtic-Iònic (Itàlia) i la Universitat de Panteion (Grècia). El projecte té una durada de tres anys i disposa d’un pressupost total de 1.411.697,85 euros, dels quals el FEDER n’aporta el 85%.

La participació al projecte BLEUTOURMED permetrà integrar el desenvolupament del turisme sostenible en estratègies més àmplies, afavorir una gestió del turisme sostenible i responsable, millorar el coneixement del sector, tenir una visió de les estratègies de diversificació en les diferents àrees del Mediterrani i contribuir amb experiències pròpies sobre la temàtica.

 

 

 

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
Una cinquantena d’associacions i entitats del territori formaran el nou grup

La sala polivalent de la Diputació de Lleida ha acollit aquest 14 de juliol la jornada de presentació del projecte Energy HubLab Balaguer i s’ha constituït un grup impulsor format per una cinquantena d’associacions i entitats del conjunt del territori amb la intenció de generar oportunitats per valoritzar i diversificar l’economia local posicionant la demarcació de Lleida com a motor de la transició energètica a Catalunya.

Notícia

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una ciutat més eficient i més sostenible, donant continuïtat a la tasca duta a terme en els darrers anys.

Butlletí