Es lliuren els premis #elmenjarnoesllença

Font: Espigoladors

02/02/2017 - 12:06

S'han lliurat els Premis #ElMenjarNoEsLlença, premi organitzat per l'entitat Espigoladors, un concurs d'idees per a joves d'entre 11 a 17 anys sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

A l'acte de lliurament de premis van assistir-hi vora 100 persones. Joves, pares i mares i mestres de la majoria d'escoles participants.

El primer premi va ser per uns germans de l'institut de Begues i el segon per un grup de noies de Vilanova i la Geltrú. Tots els participants van rebre un obsequi i un reconeixement per part dels membres del jurat.

Una tercera part dels aliments produïts arreu del món es perden al llarg de la cadena alimentària. Aquests aliments serien suficients per alimentar a tota la població que passa fam al món. El malbaratament alimentari genera greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials. A Catalunya, es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids, el que equival a 34,9 quilos per habitant i any o, el que és el mateix, 96 grams diaris per persona1.

El 2n CONCURS D’IDEES PER LLUITAR CONTRA EL MALBARATAMENT ALIMENTARI ha volgut contribuir a que infants i joves siguin part de la solució de manera que s'impliquin en la posada en pràctica de solucions contra el malbaratament d’aliments.

 

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus es van organitzar diversos tallers d'aprofitament alimentari, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'acció d'Espigoladors, que també han permès implicar a diverses escoles en el projecte.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Article

Mercabarna convoca la segona edició dels Premis Mercabarna Paco Muñoz amb la finalitat de promoure i reconèixer iniciatives realitzades a Catalunya en favor de la lluita contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d'aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental en els diferents esglaons de la cadena agroalimentària.

Butlletí