Tapper, una app per reduir el malbaratament alimentari arrenca a Cornellà

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

27/02/2017 - 21:02

Aquesta plataforma permet als establiments alimentaris i d'hostaleria oferir el seu excedent d'última hora a preus rebaixats. Aquests productes que normalment es tirarien, ara són visibles a través d'una app on els usuaris els podran trobar, reservar i passar a recollir-los.

 

Tres joves residents a la província de Barcelona han impulsat un projecte social per reduir el malbaratament alimentari. El nucli principal de l'activitat consisteix en una plataforma on els establiments alimentaris i d'hostaleria poden oferir el seu excedent diari hores abans del seu tancament, mitjançat l'app Tapper.

L'activitat, que es canalitza a través de l'associació “Comida · Ahorro · Conciencia” està començant a dur-se a terme al municipi de Cornellà de Llobregat, comptant amb el suport de l'Ajuntament i altres associacions compromeses en la lluita contra el malbaratament alimentari, com la Plataforma Aprofitem els Aliments.

Els establiments que vulguin adherir-se de forma gratuïta, tenen disponible un enllaç a la nostra pàgina web www.tapper.es a un formulari de registre. Els fundadors conviden a tots els propietaris de botigues d'alimentació i hostaleria a donar-se d'alta, ja que així formaran part d'un xarxa d'establiments contra el malbaratament alimentari i seran identificats mitjançant un adhesiu.

L'aplicació per a smartphone també és gratuïta i de moment està disponible per a dispositius Android. Es pot trobar també un enllaç per descarregar a la web esmentada anteriorment o per recerca directa a la Play Store de Google. Aquesta app funciona per geolocalitzación i permet que cada usuari vagi acumulant "kg salvats" en el seu comptador personal disponible en el seu perfil. L'objectiu d'aquest comptador és fer visible el problema i despertar en el consumidor la consciència pel que es consumeix. També podeu seguir el projecte a la webFacebook, Twitter, Youtube i Instagram.

  • Tapper és una plataforma creada per ajudar els establiments a reduir el seu malbaratament d'aliments. 
  • En finalitzar la seva jornada molts petits establiments alimentaris es veuen obligats a llençar producte que no podran vendre en la següent jornada. 
  • Mitjançant l'app, podran donar sortida a aquests aliments mitjançant ofertes d'última hora a preus rebaixats. 
  • Només s'ha de descarregar l'app, cercar què hi ha a prop teu i passar a recollir-ho a l'horari fixat. 
  • D'aquesta manera, es pot accedir a grans ofertes alhora que evites que es malgastin tones d'aliments.

Algunes dades

En els últims anys, el malbaratament alimentari s'ha convertit en un tema d'actualitat.

Segons les dades de la FAO, al voltant de ⅓ dels aliments que es produeixen acaben sent malbaratats. Aquesta dada en nombres puja a uns 7,7 milions de tones que s'han malgastat a Espanya en l'últim any.

Segons un estudis de Save Food per a Catalunya, més de la meitat d'aquest malbaratament es produeixe a les llars, de manera que aquest tipus d'iniciatives de conscienciació es fan necessàries. Si utilitzem el mateix estudi per posar atenció als agents en els que incideix Tapper, en els petits establiments, restaurants i mercats es malbarata més del 20% del total d'aliments.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatCornellà

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Butlletí