Conferència internacional: "Prevenció qualitativa, una nova via cap a l'economia circular"

dijous, 18 maig, 2017 - 09:00 a divendres, 19 maig, 2017 - 17:59
Casa Llotja de Mar
Geolocation

Reserveu-vos la data: 18 de maig. Se celebrarà una conferència internacional sobre prevenció de residus, juntament amb el lliurament dels Premis EWWR, la 15a Jornada de Prevenció de Residus i un workshop sobre el Projecte reWine.

El 18 de maig de 2017, l’Agència de Residus de Catalunya, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i del projecte reWINE, organitza una conferència internacional per compartir experiències, comparar punts de vista i explorar nous camps d'acció en la prevenció de residus i, especialment, en la prevenció qualitativa.  Aquesta conferència coincidirà també amb la celebració de la 15a Jornada de Prevenció de Residus. 

La prevenció qualitativa consisteix, segons la Directiva Europea de Residus, en reduir la perillositat dels residus per evitar efectes nocius en els éssers vius i el medi ambient. Reduir o restringir l'ús de substàncies perilloses és també un requisit previ per a l'establiment d'una economia circular, ja que afavoreix la recirculació de materials,  simplifica el procés per establir una simbiosi industrial en un territori i permet reduir els costos de la recollida selectiva i del procés de reciclatge dels residus.

Durant l’esdeveniment farem una mirada retrospectiva cap als orígens i els principals resultats de les vuit edicions del projecte EWWR i us engrescarem amb una selecció de bones pràctiques en prevenció de residus a Europa. Així mateix, gràcies a dues sessions pràctiques amb experts i agents implicats del sector, aprofundirem en noves estratègies de sensibilització i gestió per avançar en la prevenció de residus.

Tota la informació sobre aquest acte a l'enllaç a l'agenda que adjuntem a continuació.

Programa: Breument estarà disponible el programa i el formulari d'inscripció a aquestes activitats


 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

Des de l’Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona s'ha elaborat un pla que entre els seus objectius proposa apoderare tecnològicament al personal dels Serveis de Neteja i Gestió de Residus perquè puguin focalitzar-se en tasques estratègiques i de valor afegit.

Acte
30/01/2021 - 10:30

Butlletí