Actuacions de millora al Parc Fluvial del Riu Ripoll

03/03/2017 - 09:09

Millorar i preservar l’entorn natural del riu Ripoll, així com la defensa activa de l’espai agrícola, forestal i natural de la zona és un dels objectius bàsics de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. 

Per aquest motiu, la regidoria de Territori i Medi Ambient del consistori ha realitzat diferents actuacions al riu i el seu entorn per tal de mantenir, millorar i adequar l'espai verd més gran de la ciutat, uns treballs que tindran continuïtat durant aquest 2017, amb el projecte de senyalització informativa i la reparació de camins.

A banda del manteniment general de l'espai, amb desbrossament, tall de branques que obstaculitzaven el camí, retirada de residus, i delimitació de camins, entre altres. també s'ha intervingut en l'estabilització de talussos i de punt d'excavacions paleontològiques i la millora de l'observatori dels aiguamolls del Molí Vermell. Pel conjunt  de totes aquestes actuacions s'han destinat 47.491,89€ del Pressupost Municipal.

Estabilització de talussos i entorn de les excavacions paleontològiques del Parc Fluvial

Durant el tercer trimestre de l’any 2016 es van iniciar els treballs d’estabilització de talussos i entorn de les excavacions paleontològiques del Parc Fluvial del riu Ripoll per tal d’evitar processos erosius. Aquests treballs s’han basat en tasques de reperfilat, protecció i estabilització de talussos, arranjament dels trams del camí del riu afectats per les excavacions i construcció d’un petit mirador amb escala i plataforma de fusta.

Millora de l’observatori dels aiguamolls del Molí Vermell i el seu entorn

Per tal de millorar l’observatori d’aus creat l’any 2010 i oferir a la ciutadania la possibilitat d’aproximar-se, observar, fotografiar i, en definitiva, conèixer les diferents espècies de fauna amb les que compta el Ripoll, s’han realitzat treballs de restauració de l’observatori dels aiguamolls del Molí Vermell per dotar-lo d’un disseny òptim i més accessible a les persones.

Entre les accions realitzades en destaquen el muntatge d’un sostre i sòl adequat, instal·lació de bancs així com diferents tasques d’adaptació de l’entorn. També s’han creat illes flotants vegetals per afavorir el repòs la nidificació i la cria d’aus i millorar i conservar l’ecosistema i ampliar la biodiversitat de la zona.

En aquests aiguamolls, es poden veure espècies d’aus com el bernat pescaire (ardea cinerea), la polla d’aigua (gallinula chloroporus), el martinet blanc (egretta garzetta), el corriol petit (charadrius dubius), el cabusset (tachybaptus ruficollis) i el blauet(alcedo athis).

Des de la regidoria de Territori i Medi Ambient us animem a visitar i gaudir de tot el Parc Fluvial del Ripoll, amb respecte per l'entorn i la flora i fauna existent a la zona, i en particular, a respectar el silenci quan estiguem dins i a l'entorn de l'observatori.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
02/02/2021 - 00:00
Ajuntament de Montcada i Reixac
Reportatge
Les instal·lacions hidroelèctriques per alimentar les fàbriques tèxtils al riu Llobregat van detonar la regressió del delta

Un estudi de la UPC revela que entre 1891 i 2000 el delta del Llobregat hauria retrocedit uns 800 metres, molt abans del desviament de la desembocadura per l’ampliació del port de Barcelona. El detonant de la regressió del delta es trobaria al s. XIX, amb la construcció de rescloses per a l’aprofitament de l’energia hidroelèctrica.

Acte
30/04/2021 - 18:00
Escola de Natura de Parets del Vallès

Butlletí