Font: Ajuntament de Granollers
La Festa contra el malbaratament alimentari que es va va celebrar dissabte 8 d’abril durant tot el matí va omplir la Porxada d’activitats i va servir gratuïtament el Dinar d’Aprofitats amb un menú especial creat per a l’ocasió el dia abans per Ada Parellada.
El divendres a les 17 hores es va fer la gran espigolada urbana per recollir els aliments en varis comerços de la ciutat (forns de pa, fruiteries, supermercats, etc.) Molts d’ells ja col·laboren amb El Xiprer i els entreguen els seus excedents periòdicament. A l’espigolada participaren 51 comerços entre forns de pa, fruiteries i supermercats, que han estat informats aquesta setmana i divendres passat sobre la iniciativa gràcies a l’organització i coordinació de la Plataforma Aprofitem els Aliments. El col·lectiu Espigoladors, a part, col·labora amb una espigolada rural d’espinacs i enciams de Palafolls i carxofes del Prat de Llobregat, entre d’altres.
Amb tot el que es reculli el mateix divendres a les cuines d’El Xiprer els voluntaris i voluntàries que s’han registrat per col·laborar en la iniciativa dirgits per Ada Parellada van tallar el pa i les verdures i prepararen els plats que necessitin forn i el mateix dissabte a la Porxada es va muntar una gran cuina on els 50 voluntaris i voluntàries acabaren d’elaborar plats que necessitaven ser servits calents i alguns postres.