Granollers acull una trobada del projecte Thermos

Font: XipTV i Ajuntament de Granollers

05/05/2017 - 16:27

 

Una visita a la Planta de Compostatge i a les empreses del polígon Congost i Jordi Camp servirà per conèixer sobre el terreny la proposta de distribució del biogàs que es planteja en aquests polígons

Des del mes d’octubre l'Ajuntament de Granollers participa al projecte europeu THERMOS, finançat per la convocatòria de recerca i innovació del programa europeu Horizon 2020 d'eficiència energètica, una eina eficaç que finança projectes d'investigació i innovació a empreses, centres tecnològics i entitats públiques  

Thermos consisteix en la definició i construcció d’una xarxa d'energia i calor residual i el seu model de desenvolupament de la xarxa. En una primera fase, s’analitzarà el disseny de la xarxa i és per això que durant el projecte Granollers mesurarà la demanda potencial als polígons Congost i Jordi Camp i traçarà els requisits que haurà de tenir la xarxa sobre el terreny.

Els socis que participen en aquest projecte són: Centre for Sustainable Energy, Imperial College of Science, Technology and Medicine, Greater London Authority, London Borough of Islington, Creara Consultores SL, Krajowa Agencja Poszanowania Energii SA, Miasto Stolezezne Warsawa, Vides Investiciju Fonds SIA, Jelgavas Dome, Aalborg Universitet, ICLEI Europe, Deutsche Energie-Agentur i els municipis d'Alba Iulia i Cascais.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'eina THERMOS permet als planificadors locals identificar solucions econòmicament viables per a xarxes de climatització baixes en carboni, així com avaluar i optimitzar els seus resultats per a qualsevol zona en minuts.

Article

Granollers participa en el projecte de Bioenergia per al desenvolupament local: xarxes de calor de biomassa. La construcció de les xarxes de calor de biomassa permetran substituir les antigues calderes de gas natural per calderes de biomassa. Les calderes seran d'última generació i el màxim d’eficients.

Butlletí