Jornada: Prevencio qualitativa. Una nova via cap a la economia circular

dijous, 18 maig, 2017 - 09:00 a divendres, 19 maig, 2017 - 08:59
Casa Llotja de Mar
Geolocation
L’ Agència de Residus de Catalunya, en el marc de dos projectes LIFE: La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i el projecte reWINE, organitza una conferència internacional per compartir experiències, comparar punts de vista i explorar nous camps d’acció en la prevenció de residus i, especialment, en la prevenció qualitativa. Aquesta conferència coincidirà també amb la celebració de la 15a Jornada de Prevenció de Residus.
 
La prevenció qualitativa consisteix, segons la Directiva Europea de Residus, en reduir la perillositat dels residus per evitar efectes nocius en els éssers vius i el medi ambient. Reduir o restringir l’ús de substàncies perilloses és també un requisit previ per a l’establiment d’una economia circular, ja que afavoreix la recirculació de materials, simplifica el procés per establir una simbiosi industrial en un territori i permet reduir els costos de la recollida selectiva i del procés de reciclatge dels residus.
 
El projecte LIFE de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i la gestió sostenible dels recursos al llarg d’una setmana de l’any. Les accions implantades durant la EWWR es regeixen per les “3 R”: reduir els residus, reutilitzar els productes i reciclar els materials. Les “3 R” representen les opcions que haurien de tenir-se en compte en primer lloc a l’hora d’idear una estratègia de gestió de residus.
 
El projecte LIFE reWINE promou la reutilització d’ampolles en el sector del vi, per tal de reduir la generació de residus, els gasos amb efecte hivernacle i, al mateix temps, estalviar costos. El projecte, que involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries, consisteix en una prova pilot de la reutilització d’ampolles de vi, des de la seva recollida, rentatge, etiquetatge, i
embotellament, fins a la seva distribució al mercat.

 

Organitzador: 
Agència de Residus de Catalunya
Etiquetes: 
Categories: 
Economia
Reciclatge/Residus

Relacionats

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

 

Reduïm residus a la cuina!! Al vídeo, de l'Ajuntament de Girona,  hi podreu veure estris per fregar, idees per fer-vos el sabó, per conservar aliments sense fer ús del film... Tots els productes que veureu al vídeo els podreu trobar tots a comerços de Girona.

Butlletí