L’estudi va ser publicat pel Centre for European Policy Studies (CEPS) el passat 8 d’abril i aborda les carències de la UE per poder fer de l’Economia Circular més que un concepte i poder-ho “aterrar a la realitat”.
El CEPS ha volgut revisar la documentació relativa al concepte d’Economia Circular per comprendre la seva evolució des d’un punt de vista històric, les seves diferents dimensions, les expectatives que genera, així com els processos en què es veu implicada i les seves diferents aplicacions per sector.
L’informe deixa clar que l’Economia Circular es veu fragmentada a través de diferents disciplines i que per aquesta raó existeixen diferents perspectives i interpretacions del concepte, així com dels aspectes que requereixen una avaluació. Aquesta fragmentació també suposa diferents aproximacions sobre el càlcul dels impactes, el que dificulta la comparativa de resultats provinents de diferents fonts. Al seu torn, es percep que existeix poca informació sobre els efectes indirectes sobre l’economia (per exemple, sobre la cadena de valor o sobre els canvis de patrons de conducta dels consumidors), així com els efectes socials dels impactes que es generen en la transició cap a una Economia Circular.
Podeu llegir l’article íntegre original al bloc de Terraqui. Despatx de dret ambiental.