Taller: PRENGUEM EL SOL! Sembra natura: plantes aromàtiques

dissabte, 10 juny, 2017 - 10:30 a diumenge, 11 juny, 2017 - 11:59
Parc de la Creueta del Coll
Geolocation

La Fàbrica del Sol organitza una matinal PRENGUEM EL SOL! plena d’activitats per apoderar-nos del sol i reivindicar alternatives reals amb energies renovables en el marc de la Setmana de l’Energia 2017.

La diversitat d’insectes i l’energia del Sol ens ajuden a tenir plantes més sanes i augmentar la biodiversitat a la nostra ciutat. Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, és per això que també se’ls anomena “els auxiliars del jardiner”. Els insectes juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals i en la salut de les plantes, però també en els nostres horts i conreus, ja que la diversitat d’insectes ens ajuda a tenir plantes més sanes i a augmentar la biodiversitat a la nostra ciutat. Aquest taller ens ensenyarà a fer un esqueix d’una planta aromàtica per trasplantar-la posteriorment al nostre terrat o coberta verda.

Taller a càrrec de Sembra natura.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat.

Inscripcions a partir del dimecres 31 de maig a les 21 h


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Agricultura
Biodiversitat
Canvi climàtic
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Notícia

Foodback, amb 900 metres quadrats de superfície, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys. Al centre s’hi trien fruites i hortalisses excedentàries aportades per les empreses majoristes del gran mercat per donar-los una segona vida. Després d’aquest triatge, els productes aprofitables per al consum humà es distribueixen a entitats socials de tot Catalunya.

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Butlletí