Es presenta el projecte garrotxí WeBatt que vol afavorir l’autoconsum energètic

02/08/2017 - 15:57

S’ha presentat WeBatt, la nova empresa creada per Bassols Energia i Wattia Innova que ofereix bateries elèctriques intel•ligents. El dispositiu permet emmagatzemar l’energia solar captada, i que l’usuari pugui gaudir d’un sistema d’autoconsum d’electricitat. La intenció de l’empresa és vendre 50 grups fins a final d’any.

Les empreses Bassols, dedicada a la comercialització i distribució d’electricitat, i Wattia Innova, especialitzada en eficiència energètica, han presentat aquest dimecres a Olot el seu projecte WeBatt Energia S.L, una nova empresa dedicada a la instal·lació de bateries elèctriques intel·ligents per a ús domèstic. L’objectiu és que les distribueixin a tot l’Estat i fomenti l’autoconsum energètic a les llars. Ho farà gràcies a l’acord assolit amb l’empresa alemanya Sonne Batterie, líder mundial en la fabricació d’aquest tipus d’instal·lacions. Els promotors del projecte preveuen instal·lar 50 equips a tot Catalunya abans d’acabar l’any. El sistema permet estalviar fins a un 80% del cost energètic amb l’emmagatzematge de l’energia solar a través de plaques fotovoltaiques. A més, tenen una vida útil de 27 anys sense manteniment.

L’empresa Bassols, amb seus a Olot i Banyoles, i Wattia Innova, també olotina, s’han unit en un nou projecte empresarial que ha permès crear WeBatt Energia S.L. La iniciativa s’ha presentat aquest dimecres a la seu de Bassols. Els seus impulsors han assegurat que l’objectiu és fomentar l’autoconsum energètic a les llars. Per això, l’empresa centrarà la seva activitat en la venda i instal·lació de bateries intel·ligents , que es distribuiran a tot l’Estat a través de l’acord establert amb l’alemanya Sonnen Batterie.

Segons ha explicat el conseller delegat de WeBatt, Franc Comino, els aparells tenen una vida útil de 27 anys sense cap manteniment i, a més, permeten emmagatzemar a casa l’energia solar captada a través de plaques fotovoltaiques. Un sistema que permet un estalvi del 80% del cost de l’energia. A més, fomenten un ús eficient i responsable de l’energia perquè permeten utilitzar-la quan es necessita. El sistema es dirigeix inicialment a cases unifamiliars però té la voluntat d’obrir-se a comunitats de veïns. Requereix d’una inversió inicial al voltant dels 15.000 euros a recuperar en un termini de 15 anys. WeBatt preveu instal·lar 50 equips a tot Catalunya abans d’acabar l’any. Per la seva banda, el president de la nova empresa,

Tomàs Feliu, ha insistit en la “funció social” de la iniciativa i “el valor afegit que suposa que els propis ciutadans siguin conscients i responsables de l’eficiència energètica per fer un món millor”. A l’acte de presentació del projecte, també hi ha participat la directora general de l’Institut Català d’Energia, Assumpta Farran, que ha anunciat que el Govern oferirà a partir del setembre una subvenció per a la instal·lació d’aquest tipus de bateries. “Aquest projecte empresarial és un catalitzador de la transició energètica”, ha dit.

De fet i segons la directiva europea aprovada al 2010, els edificis nous construïts a partir del 31 de desembre de 2020 hauran de tenir un consum energètic gairebé nul. Empreses compromeses amb l’eficiència energèticaBassols energia és una empresa comercialitzadora d’energia elèctrica creada l’any 200. Forma part del grup empresarial Bassols, que va iniciar la seva activitat elèctrica l’any 1905. Juntament amb Wattia, La Fageda, LC Paper i Sigma, forma part de la Locomotora Energètica de la Garrotxa, una agrupació d’empreses i entitats públiques que treballen per assolir la generació de CO2 zero a llarg termini.També amb seu a Olot, Wattia Innova es dedica a l’eficiència energètica als sectors industrial i terciari. Està especialitzada en l’automatització d’habitatges i edificis. En col·laboració amb l’administració pública, ha desenvolupat l’Illa Energètica, una iniciativa pionera a Espanya que, ubicada al centre d’Olot.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Article

L’Ajuntament de Montmeló posa en funcionament un nou servei que permetrà compartir amb la ciutadania l’energia solar que es genera a les instal·lacions municipals.

Butlletí