El Prat de Llobregat acull els Diàlegs d'educació i comunicació ambiental de Catalunya

Coincidint amb aquests diàlegs, es podrà visitar l’exposició Camins de Natura, Itineraris Vitals
19/09/2017 - 13:29

Amb motiu de la celebració dels 30 anys dels primers programes locals d'educació ambiental, la ciutat del Prat de Llobregat acull els dies 5 i 6 d’octubre els diàlegs d'educació i comunicació ambiental centrats en els recursos i les tècniques que podem fer servir per establir bons processos d'educació i comunicació ambiental. Coincidint amb aquests diàlegs, i en el marc de la celebració dels 30 anys dels primers programes locals d’educació ambiental es podrà visitar l’exposició Camins de Natura, Itineraris Vitals fins el 15 de novembre al Cèntric Espai Cultural

La comunicació i l'educació ambiental des d'entitats, centres docents, ajuntaments, governs o empreses s'han convertit en elements indispensables davant els reptes ambientals que ha d'abordar la nostra societat. Reptes globals com el canvi climàtic o la pèrdua de biodiversitat i reptes més locals com la mobilitat, la contaminació de l'aire, la gestió de l'aigua, els residus o la degradació dels espais naturals propers.

Sorgeix aleshores la necessitat de comunicar de forma clara i precisa, a través de diferents canals, per generar confiança i incrementar el grau de consciència ambiental de la societat. I neix, també, la necessitat de triar quines estratègies i metodologies pedagògiques cal seguir per aconseguir que l'educació ambiental esdevingui un recurs per formar una ciutadania compromesa i corresponsable, favorable a l'acció per al canvi necessari.

Amb motiu de la celebració dels 30 anys dels primers programes locals d'educació ambiental, la ciutat del Prat de Llobregat acull els dies 5 i 6 d’octubre els diàlegs d'educació i comunicació ambiental centrats en els recursos i les tècniques que podem fer servir per establir bons processos d'educació i comunicació ambiental.

Consulteu el programa, reserveu la data i feu la vostra inscripció.

Coincidint amb aquests diàlegs, i en el marc de la celebració dels 30 anys dels primers programes locals d’educació ambiental al Prat de Llobregat, es podrà visitar l’exposició Camins de Natura, Itineraris Vitals des del dia 6 de setembre fins el 15 de novembre al Cèntric Espai Cultural.  Una exposició inaugurada al 2015 coincidint amb els 40 anys de la creació del primer itinerari de natura a Catalunya i a l’Estat (Bosc de Santiga, a Barberà del Vallès al 1975) i amb els 30 anys de la fundació de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (1985), que té per objectiu reflexionar sobre el paper dels educadors i educadores ambientals i com repercuteix la natura i l’entorn en el desenvolupament de les persones.

Paral•lelament a l’exposició es proposen activitats guiades per conèixer, experimentar i comprendre millor allò que ens envolta.
Consulteu l'oferta d’activitats (disponible a partir de setembre) i feu la vostra inscripció:

Organitza: Ajuntament del Prat
Coordinació tècnica: Societat Catalana d’Educació Ambiental
Col•laboren: Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona i Generalitat de Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Butlletí