Granollers acull una jornada sobre finançament de projectes d'energia sostenible en l'àmbit local

Font: Ajuntament de Granollers i XipTv

13/03/2018 - 21:57

Hi han participat una seixantena de persones entre responsables polítics, tècnics i empreses privades del sector. A la tarda, s'ha fet un taller dinàmic a Palou per explicar la implantació d'energies renovables

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha acollit una jornada dedicada a les oportunitats de finançament per a inversions en energia sostenible en l'àmbit local, organitzada per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Granollers, en el marc del projecte europeu Interreg Med COMPOSE. 

Amb una seixantena de participants, l'objectiu de la jornada és mobilitzar l'acció del sector públic i privat, a partir de la presentació d'iniciatives innovadores que han aplicat projectes i inversions en renovables i eficiència energètica en l'àmbit local.

L'Ajuntament de Granollers és soci del projecte Interreg Med COMPOSE, que té per objectiu augmentar la presència d’energies renovables en la presa de decisions i els instruments de planificació, així com afavorir el creixement de models de negoci i empreses d’economia verda, amb la connexió del potencial local de generació d’energies renovables i les xarxes de distribució. 

Des de l'àmbit local, a Granollers i altres territoris europeus, es treballa en una estratègia d'inversió per desenvolupar les energies renovables i les mesures d’eficiència energètica. La jornada s'adreça a tècnics i polítics del sector públic amb tasques  de planificació estratègica i econòmica, contractació, redacció i supervisió de projectes; i també al sector privat: enginyeries, consultories, empreses de serveis energètics, distribuïdores d’energia i entitats de finançament. 

Durant el matí, hi ha hagut les intervencions, entre d'altres, d'Assumpta Farran, directora de l'ICAEN (Institut Català d'Energia); de responsables d'empreses del sector, com Estabanell Energia o ECrowd; i de les experiències locals de la diputacions de Barcelona i Girona, i de municipis com Viladecans, Santa Coloma de Gramenet o Olot. 

A la tarda, la jornada es trasllada a Palou, on s'ha fet un taller sobre com promoure i finançar la transició energètica i s'han presentat els resultats preliminars de l'estratègia al veïnat i els actors que han participat al procés participatiu. A Palou s'estan duent a terme experiències d'implantació d'energies renovables, com ara la substitució de l'antiga caldera per una de biomassa per abastir el centre cívic i les antigues escoles de Palou -ja feta- i una segona instal·lació de biomassa, per al futur camp de futbol de Palou. 

Albert Camps, regidor de Medi Ambient, ha insistit en la necessitat de "fer la transició energètica"  i passar "de les energies fòssils a les energies netes i sostenibles; el futur passa per aquí". Per al regidor "calen oportunitats de finançament, una normativa que ho posi fàcil, la implicació de l'Administració i també la dels ciutadans". Camps ha avançat que l'Ajuntament té en projecte instal·lar dues xarxes de biomassa que nodreixien energèticament els equipaments educatius i culturals del carrer de Roger de Flor, i una segona a la zona esportiva (pistes d'atlestime, tub...). També hi ha en projecte la instal·lació de plaques solars en 4 equipaments públics (EMT, Centre Vallès, Roca Umbert i Palau d'Esports).  


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat el muntatge d’una instal·lació de generació d’energia solar fotovoltaica amb connexió a la xarxa interna per autoconsum del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental (CCTRVO).

Notícia

Durant els mesos de juny i juliol es duran a terme diverses activitats per sensibilitzar sobre el canvi climàtic i promoure les energies renovables i la mobilitat sostenible

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Butlletí