Font: Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa ha programat per quart any consecutiu tot un seguit d'activitats de lleure pensades pel cap de setmana amb l'objectiu de donar a conèixer l'Anella Verda en el seu conjunt i mostrar els entorns de Bonvilar, de gran valor ecològic i social.
En els darrers quatre anys, més de 400 persones han participat en aquesta iniciativa que cada cop desperta més interès. De fet, l'any 2014 va tancar amb 80 inscrits i el 2017 va arribar als 143.
La programació està pensada per a un públic infantil i familiar. Enguany, inclou tallers de treballs manuals per a nens i nenes; itineraris interpretatius per conèixer el patrimoni geològic de la riera de Gaià, la biodiversitat del torrent de Botelles o el Pla de Can Canya; una visita a la finca de Torrebonica, per conèixer la seva història, arquitectura, horta i ramaderia i també recorreguts en bicicleta, que van a càrrec de l'associació BiTer.
Totes les activitats se celebren els diumenges, són gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia. Només cal presentar-se cinc minuts abans de l'inici de l'activitat al Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) i l'Anella Verda (Camí dels Plans de Bonvilar, 40). Trobareu el programa a l'enllaç.
Visitants al CIAB i els seus entorns
El servei d'informació del CIAB obre els caps de setmana i festius durant els mesos de març a novembre. Els seus entorns tenen un elevat valor paisatgístic i són ideals per passejar i gaudir de la natura. El nombre d'usuaris que aprofiten per anar a caminar pels itineraris marcats han passat dels 2.760 de 2014 als 3.331 de 2017. Pel que fa al nombre de visitants, 3.257 persones han visitat el CIAB en aquests darrers quatre anys.
El CIAB també organitza un programa d'educació per a la sostenibilitat adreçat a les escoles. Des de 2014 fins a 2017 hi han participat una mitjana de nou centres educatius l'any, amb una xifra total de 1.560 alumnes.
L'Anella Verda comprèn un espai, format per boscos, camps i torrents, a excepció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac, de 3.618,73 hectàrees, que es troba situat entre l'entorn urbà i els límits municipals de Terrassa. L'objectiu d'aquest projecte, que està en fase de desenvolupament, és preservar i ordenar aquest sòl no urbanitzable per tal de trobar un equilibri entre les funcionalitats ecològica, econòmica i social del territori.