Les escoles de la Mancomunitat La Plana celebren la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

04/01/2019 - 09:35

Els centres educatius de la Mancomunitat La Plana han realitzant diverses accions i activitats de sensibilització, en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, adreçades als alumnes i a tota la comunitat educativa.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que aquest any ha arribat a la desena edició, va tenir lloc del 17 al 25 de novembre del 2018 amb l'objectiu d'organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Es tracta d'una iniciativa per donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles arreu d'Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (en consum, en producció...).

Els centres educatius de la Mancomunitat La Plana han realitzant diverses accions i activitats de sensibilització, en motiu d'aquesta setmana, adreçades als alumnes i a tota la comunitat educativa com per exemple:

Escola Joan XXIII dels Hostalets de Balenyà: hi han participat els alumnes d'educació infantil amb l'activitat del conte Quina llauna!, i els alumnes de 3r amb el joc El Mercat sobre compra sostenible. També han realitzat altres activitats com un treball sobre les ecoetiquetes.

Escola Mossèn Cinto de Folgueroles: participació a la 13a Setmana de Medi Ambient de Folgueroles amb diverses activitats de sensibilització sobre la prevenció de residus, les energies renovables i l'ús responsable de l'aigua.

Escola Farigola de Seva: els alumnes més menuts, d'educació infantil, han gaudit del conte Quina llauna!, aprenent a classificar les deixalles als cubells corresponents i també la importància de reciclar els residus per convertir-los en nous recursos.

Institut de Tona: hi ha participat organitzant un mercat d'intercanvi solidari de roba, llibres, videojocs i complements. Els alumnes de 1r i 2n d'ESO han fet tallers per reflexionar sobre el consum i la generació de residus. A 1r d'ESO han jugat al joc El Mercat i els alumnes de 2n d'ESO han realitzat un taller sobre consumisme, plantejant-se reptes per ser més sostenibles.

Escola Vedruna de Tona: hi ha participat fent una acció molt innovadora, el plogging, consistent en córrer i netejar les deixalles d'un espai natural, en aquest cas el turó del Castell de Tona.

Escola Els Castanyers de Viladrau: hi ha participat fent una neteja de residus del bosc proper a l'escola.

Ha estat una setmana molt participativa i que ha permès reflexionar sobre la importància de canviar els nostres hàbits i tendir cap a la generació de residu zero.


 

Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

El projecte “Aiguacció” es basa en dades científiques relacionades amb una problemàtica local específica: el descens d’ànecs collverd al riu Ter a causa de l’augment de la concentració de contaminants resultat de la disminució del cabal del riu. 

Article

La campanya “Fem unes festes més sostenibles” introdueix criteris de sostenibilitat i ajuda a senyalitzar punts de recollida selectiva de residus en festes i esdeveniments públics.

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Butlletí