Ordenança municipal per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

Font: ICAEN

24/04/2019 - 11:51

El grup de treball d’Administracions Locals de la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya, promoguda per l’Institut Català d'Energia, ha aprovat un model d’ordenança municipal per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Aquest model d’ordenança estableix una regulació d’àmbit municipal que promou i incentiva la implantació de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

Continguts de l’ordenança

En una primera part, es defineix el règim d’intervenció administrativa municipal per a les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, establint claredat i simplificació en els tràmits. Es proposa, de forma general, un règim de comunicació prèvia que permet executar les instal·lacions des del mateix moment de presentació de la documentació.

En una segona part, s’estableixen bonificacions fiscals per a les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, concretament en l’Impost sobre Béns Immobles i en l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres, com a mesures efectives de promoció que incentiven aquestes instal·lacions.

Qui pot adoptar l'ordenança

La Llei 16/2017, d’11 d’agost, de canvi climàtic, reconeix que els ens locals són corresponsables en l’assoliment de les finalitats identificades i afirma també la necessitat d’adoptar mesures de caràcter normatiu que afavoreixin l’autoconsum energètic a partir d’energies renovables.

En aquest sentit, el model d’ordenança està disponible per a tots els ajuntaments de Catalunya, que poden adoptar-la en la seva integritat, o amb les modificacions que creguin adients.

La promoció de l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya

La Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya es es va crear per Acord de Govern el febrer de 2017 per facilitar l’actuació conjunta i coordinada dels diferents actors implicats en aquest sector (tant públics com privats) i té com a objectiu assolir una millor i més ràpida penetració de l'autoconsum fotovoltaic a Catalunya per avançar cap a un sistema de generació elèctrica més net, més distribuït i amb una major participació ciutadana.

 
Categories: 

Relacionats

Article
Una mirada a través de la SCEA

Aquest llibre tracta sobre el desenvolupament de l’educació ambiental a Catalunya des dels anys setanta fins a l’actualitat, posant de relleu el paper de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que ja compta amb 40 anys de recorregut.

Article

Pel·lis a l'aula, la natura a les pantalles, en un llibre

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Butlletí