Les cases passives, de consum pràcticament nul, protagonistes del BBConstrumat

Font: Betevé

17/05/2019 - 10:37
El Barcelona Building Construmat (BBConstrumat) ha obert les portes al recinte firal de Gran Via amb la innovació i la sostenibilitat com a eixos principals del certamen. L’eficiència energètica s’ha convertit en l’obsessió de moltes empreses que posen en pràctica el PassiveHaus, o el que és el mateix, les cases que tenen un consum energètic pràcticament nul gràcies, en part, a les plaques solars. Es tracta d’edificacions prefabricades i pràcticament hermètiques que produeixen l’energia que després consumiran i que, per tant, es consideren autosuficients.

A l’interior del saló s’hi han construït dues cases de 90 m2 -una feta amb formigó i l’altra amb fusta- que segueixen els criteris del PassiveHaus. S’hi poden observar tots els elements que necessita una casa per ser totalment sostenible.

En la línia de la sostenibilitat, l’esdeveniment ha iniciat el programa Zero impact que vol minimitzar els residus que es generen en el certamen. Es redueix el plàstic d’un sol ús i es lliura el menjar que no s’hagi consumit a l’ONG Nutrició sense Fronteres.

La innovació, clau de futur del BBConstrumat

El saló fa un pas endavant amb les propostes centrades en la tecnologia més innovadora. Els visitants tenen l’oportunitat de veure en l’àrea Future Arena, de 2.000 m2, demostracions en viu de minirobots que construeixen components arquitectònics.

Mentre duri la trobada s’ha programat el primer congrés Interiors Lovers, destinat als professionals del disseny d’interiors que debaten sobre la relació entre aquesta disciplina i la construcció.

El BBConstrumat 2019 confirma la tendència d’un creixement sostingut d’expositors en les últimes edicions. Enguany hi participen 405 expositors i hi ha més de 1.000 marques representades.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El parc solar de Vidreres produirà 6,21 gigawatts hora (GWh) d’energia l’any, que es destinaran a abastir la planta dessalinitzadora de la Tordera. La instal·lació ocupa 2,36 hectàrees, amb 4.872 panells fotovoltaics de 695 Wp, i està ubicada en l’emplaçament d’una antiga pista de motocròs abandonada, a tocar de l’autovia C-35. L’Energètica té previst desenvolupar-hi en els propers mesos un pla de naturalització de l’espai per fomentar-hi la biodiversitat.

Notícia

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de la Roca del Vallès va aprovar la modificació del Pla General per regular la implantació de plantes fotovoltaiques, i protegir el patrimoni natural i cultural.

Article

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom” a El Prat de Llobregat. Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix la ciutat en matèria energètica per potenciar un aprenentatge significatiu vinculat a l’entorn.

Butlletí