El clúster creatiu Palo Alto Barcelona acollirà el pròxim dimarts 18 de juny la jornada ‘Des de Palo Alto: Disseny + Sostenibilitat... Transicions cap a una economia circular', que reflexionarà sobre la necessitat de situar l’ecologia i el reciclatge al centre de la creació i el disseny, amb l’objectiu de generar productes més responsables amb el medi ambient. Representants de diverses administracions públiques dedicades a la sostenibilitat i d’empreses creatives parlaran sobre algunes de les estratègies, solucions i experiències que han desenvolupat amb èxit en aquest context.
La jornada, organitzada per la Fundació Palo Alto al marc de la Barcelona Design Week, començarà a las 09.00 hores amb la benvinguda del director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, i la directora de la fundació, Maite Machado. Ambdós donaran pas a la primera taula rodona: ‘L’Administració Pública com a motor’. Aquest col·loqui entre professionals del sector públic permetrà conèixer projectes ecosostenibles com els cupons d’economia circular, el premi d’ecodisseny, la creació de la plataforma Catalunya Circular i la organització del Circular Economy Hostpot 2020.
La directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’ARC, Pilar Chiva, moderarà la conversa, en la que intervindran la coordinadora de l’Àrea de Sostenibilitat i Economia Circular d’ACCIÓ, Maite Ardèvol; el coordinador de la Comissió 22@ (Ajuntament de Barcelona), David Martínez; i la responsable de Desenvolupament Sostenible de la Generalitat, Mireia Cañellas.
A més, empreses ubicades a Palo Alto Barcelona aportaran les seves experiències a partir de les 10.30 hores en la taula ‘Pensat a Palo Alto’, conduïda per la responsable de Sostenibilitat de Veritas, Anna Badia. Un dels fundadors d’Alonso Balaguer Arquitectes Associats, Sergi Balaguer; el CEO i fundador de Magma Design, Toni Clariana; i la fundadora de la consultora Connecting Brains, Montse Marsal, explicaran iniciatives d’innovació i economia circular materialitzades per les seves companyies.
El clúster creatiu també reunirà novament a les empreses que en 2009 van rebre en aquest mateix espai el premi ‘Disseny per al reciclatge’ (actualment conegut com Premi Catalunya d’Ecodisseny), atorgat per l’ARC. Ecoalf, Breinco i NutCreatives, que van ser reconegudes amb menció honorífica en les categories de productes, estratègies i projectes, respectivament, faran un repàs dels objectius assolits en aquesta dècada.
Debatran amb ells els responsables de Back to Eco, Grisverd i Leitat, empreses dedicades a la cerca de solucions sostenibles i ecològiques per a la producció industrial. Alfred Vara, cap del departament de Prevenció de l’ARC, conduirà el col·loqui.
Dissenys i barris ‘circulars’
Després de la pausa per a dinar, a les 15.30 hores, començaran els dos tallers programats, als que es podrà accedir gratuïtament prèvia inscripció a la pàgina web de la Fundació Palo Alto (https://www.paloalto.barcelona/dissenycircular). ‘Disseny Circular’ es centrarà en el repte de dissenyar productes o serveis amb gran valor per als usuaris i ecològicament responsables. Aquest taller estarà impartit per Connecting Brains, especialistes en el design thinking com a mètode per a redissenyar objectes quotidians i trobar solucions innovadores.
Els membres de la iniciativa Barri Circular #Poblenou impartiran un taller de co-creació per a replantejar l’entorno alimentari local, prototipar i comentar noves idees d’economia circular per a Poblenou.
Adjunt | Mida |
---|---|
PROGRAMA | 498.59 KB |