Font: Betevé
Un estudi del Fons Mundial per la Natura alerta que a les costes barcelonines s'aboquen 26,1 quilos de residus de plàstic per quilòmetre. L’organització alerta que si no s’hi posen solucions aquestes xifres podrien quadruplicar-se de cara al 2050.
Barcelona és la segona zona costanera del mar Mediterrani més contaminada per residus de plàstic, segons un estudi del Fons Mundial per a la Natura (WWF). Al capdamunt de la llista hi ha Turquia, on la regió de Cilícia acumula 31,3 quilos de residus per quilòmetre, mentre que a la costa de Barcelona són 26,1 quilos per quilòmetre. L’informe del WWF situa Tel Aviv com la tercera àrea que més residus de plàstic acumula, amb 21 quilos, i també destaca València pel que fa a les costes espanyoles, amb 12,9 quilos de residus per quilòmetre.
Ara bé, si es miren les xifres per país, i no només per la regió de la costa, Egipte és el que més tones de plàstics abocar al mar, mentre que Espanya se situa entre els que menys, amb un càlcul d’entre 0 i 5 quilograms per persona.
Els residus de plàstic podrien ser el quàdruple el 2050
L’ONG també ha alertat que el 65 % dels envasos de plàstic que s’utilitzen als països del Mediterrani són envasos simples, d’un sol ús, que en només un any ja s’han llençat. De fet, es calcula que cada any s’aboquen mig milió de tones de plàstic al mar, la qual cosa, segons el WWF, equival a 33.800 ampolles de plàstic per minut que es llencen a l’aigua.
L’organització alerta que si no s’hi posen solucions, aquestes xifres a les costes del mar Mediterrani podrien quadruplicar-se de cara al 2050.