Font: Ajuntament de Mataró
La nova instal·lació té com a objectiu d’augmentar la recuperació de vidre, materials fèrrics i plàstics. L'actuació permetrà un estalvi energètic de 3.200MWH/any i evitarà l’emissió de 2.600 tones de CO2 a l'atmosfera.
El Centre de Valorització Integral de Residus del Maresme ha finalitzat la implementació d’una nova línia de separació de vidre. Aquesta actuació ha suposat una inversió d’1,8 milions d’euros per a la construcció d’aquesta línia, millores al procés de biometanització i el trasllat del triturador de voluminosos, amb l’objectiu d’augmentar la recuperació de vidre, materials fèrrics i plàstics (PET i PEAD), propiciant la conseqüent disminució de la fracció rebuig.
Esta nova línia permet el reciclatge de 4.500 tones d’envasos de vidre cada any, la qual cosa significa un estalvi energètic de 3.200 MWH o, el que és el mateix, un any sencer de consum elèctric domèstic de la ciutat de Barcelona. A més, evita l’emissió de 2.600 tones de CO2 a l’atmosfera, equivalent a retirar 1.200 cotxes de la circulació, i l’extracció de 5.400 tones de matèries primeres.
El procediment de la contractació d’aquests serveis de classificació i venda de residus d’envasos de vidre amb punt verd al Centre de Valorització Integral de Residus del Maresme el va iniciar Ecovidrio el 2016. L’actual gestor del centre, UTE-TEM, va resultar adjucatari dels serveis. La nova línia de vidre es va començar a implementar a començaments d’estiu de 2019.