Santa Coloma de Gramenet exposa la recuperació ambiental del riu Besòs a la COP25

08/12/2019 - 11:30

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat a la Zona Verda de la Cimera del Clima COP25 la recuperació ambiental del Besòs, com a exemple de les accions locals davant el canvi climàtic.

La zona verda de COP25 (Cimera Mundial del Clima - Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic) que se celebra fins al dia 13 a Madrid i, més concretament, el seu espai Mare Nostrum, ha acollit aquest dimarts la presentació de les Accions pel Clima proposades per cinc ajuntaments -un d'ells, Santa Coloma de Gramenet- i dues Diputacions Provincials, tots ells membres de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel clima, de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies).

 

Recuperar el Besòs

En el marc d'aquesta compareixença conjunta, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha explicat la recuperació mediambiental del riu Besòs, gràcies a la complicitat institucional dels governs europeu, espanyol i català, que van aconseguir, el 2010, que el riu es convertís en una infraestructura verda per a servei i gaudi de la ciutadania, i que, a més, avui és un espai comú que comparteixen i uneix els municipis de Santa Coloma, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac.

L'acció portada a terme en aquest espai ha aconseguit a més la recuperació d'espècies de peixos, ocells, mamífers i fins tot i papallones, al mateix temps que ha suposat la recuperació de nombroses espècies vegetals i l'eliminació d'altres espècies exòtiques, invasores en aquesta zona.

Es tracta d'accions innovadores que han vingut a mostrar la rellevància de la feina dels Governs Locals, com el colomenc, a l'hora d'afrontar i combatre les conseqüències del canvi climàtic.

Amb el secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, com a moderador de l'acte, a l'espai Mare Nostrum s'han donat a conèixer també les experiències dels Ajuntaments de Lugo, Huelva, Marbella i Getafe, i les Diputacions de Huelva i Badajoz.

L'alcaldessa, Núria Parlon, amb la resta de ponents de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel clima, aquest dimarts al COP25. Imatge de FEMP


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Adrià realitza l'abalisament de la barra de sorra de la desembocadura del riu Besòs per protegir la nidificació i descans d'espècies amenaçades i protegides.

Notícia

L'Urban River Lab és un laboratori a l'aire lliure que es troba a Montornès i en el qual s'analitzen processos naturals per millorar la qualitat de l'aigua. Un espai que enguany compleix 10 anys.

Butlletí