Santa Coloma de Gramenet exposa la recuperació ambiental del riu Besòs a la COP25

08/12/2019 - 11:30

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat a la Zona Verda de la Cimera del Clima COP25 la recuperació ambiental del Besòs, com a exemple de les accions locals davant el canvi climàtic.

La zona verda de COP25 (Cimera Mundial del Clima - Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic) que se celebra fins al dia 13 a Madrid i, més concretament, el seu espai Mare Nostrum, ha acollit aquest dimarts la presentació de les Accions pel Clima proposades per cinc ajuntaments -un d'ells, Santa Coloma de Gramenet- i dues Diputacions Provincials, tots ells membres de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel clima, de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies).

 

Recuperar el Besòs

En el marc d'aquesta compareixença conjunta, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha explicat la recuperació mediambiental del riu Besòs, gràcies a la complicitat institucional dels governs europeu, espanyol i català, que van aconseguir, el 2010, que el riu es convertís en una infraestructura verda per a servei i gaudi de la ciutadania, i que, a més, avui és un espai comú que comparteixen i uneix els municipis de Santa Coloma, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac.

L'acció portada a terme en aquest espai ha aconseguit a més la recuperació d'espècies de peixos, ocells, mamífers i fins tot i papallones, al mateix temps que ha suposat la recuperació de nombroses espècies vegetals i l'eliminació d'altres espècies exòtiques, invasores en aquesta zona.

Es tracta d'accions innovadores que han vingut a mostrar la rellevància de la feina dels Governs Locals, com el colomenc, a l'hora d'afrontar i combatre les conseqüències del canvi climàtic.

Amb el secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, com a moderador de l'acte, a l'espai Mare Nostrum s'han donat a conèixer també les experiències dels Ajuntaments de Lugo, Huelva, Marbella i Getafe, i les Diputacions de Huelva i Badajoz.

L'alcaldessa, Núria Parlon, amb la resta de ponents de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel clima, aquest dimarts al COP25. Imatge de FEMP


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Adrià realitza l'abalisament de la barra de sorra de la desembocadura del riu Besòs per protegir la nidificació i descans d'espècies amenaçades i protegides.

Article

Santa Coloma de Gramenet compta amb una nova promoció d’habitatge públic sostenible al barri de Fondo. L’edifici, desenvolupat per l’Institut Català del Sòl (INCASOL) i amb l’assessorament de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) en el marc del projecte europeu syn.ikia, compta amb 38 habitatges de lloguer assequible, dissenyats amb criteris d’energia positiva, és a dir, capaços de generar més energia de la que consumeixen.

Butlletí