Els modes sostenibles dominaran la mobilitat de les ciutats, segons l'estudi Mobility Futures

Font: TMB

10/04/2020 - 15:03

En els propers deu anys la sostenibilitat, el canvi climàtic i les noves tecnologies seran els motors d'un canvi en la manera de desplaçar-nos a les grans metròpolis, en detriment del transport privat.

Recentment s'ha realitzat un estudi de la mà de l'empresa Kantar, experta en anàlisi de dades i estadístiques, en relació amb la mobilitat del futur. Tal com diu el seu nom, Mobility Futures és un estudi que revela com serà la mobilitat en els deu anys vinents a les ciutats més grans del món, així com quin serà l'ús que faran els ciutadans dels mitjans de transport sostenible. 

L'anàlisi de mobilitat en 31 de les ciutats més grans del món ha posat en relleu el progrés del transport públic i altres recursos de transport sostenibles en el futur. Concretament, l'estudi assenyala que el transport sostenible superarà l'ús de l'automòbil en desplaçaments urbans a partir del 2030, que passarà d'un 51% a un 46%. Anar en bici, a peu o bé en transport públic ocuparà un 49% de tots els desplaçaments.

Alhora, Mobility Futures informa que l'ús de la bici està creixent constantment i es preveu que augmentarà un 18% en la pròxima dècada. Aquesta anàlisi s'ha fet d'acord amb l'experiència de 20.000 ciutadans i també sobre les conclusions de 53 experts en mobilitat de 14 països. El resultat d'aquest estudi de Kantar també indica que les ciutats que més destacaran quant a transformació en mobilitat són Manchester, Moscou, París, Milà i Amsterdam. A través d'aquest estudi podem concloure que l'any 2030 serà, doncs, un punt d'inflexió per a la mobilitat sostenible, ja que els transports sostenibles superaran els transports d'ús privat. 

Kantar és una empresa que forma part del grup WPP, que es dedica a la realització d'estudis de mercat, investigació i anàlisis de dades i que ofereix informació a periodistes sobre empreses, mitjans de comunicació, tecnologia, política i societat. Aquest estudi s'ha realitzat amb l'objectiu de comprendre les necessitats i el comportament dels ciutadans cap a la mobilitat del futur. 


 

Relacionats

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat han presentat el nou carril bici del pont d’Esplugues, una de les connexions clau de la Bicivia metropolitana, i la darrera electrolinera.

Notícia

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet referma la seva aposta per una mobilitat saludable i sostenible com a estratègia en la lluita contra la crisi climàtica. És el tercer punt de recàrrega de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que s'instal·la a la ciutat aquest 2024, i en aquest cas aprofita l'energia de la xarxa del metro per a alimentar-se.

Notícia

L’Ona és un prototip de vehicle elèctric i autònom dissenyat per fer repartiments de paqueteria a distàncies curtes, que podria ajudar a reduir l’impacte acústic, mediambiental i de congestió del trànsit del transport de mercaderies tradicional.

Butlletí