La contaminació atmosfèrica a Girona cau un 60% durant el confinament

Font: Diari de Girona

16/04/2020 - 13:55

La ciutat de Girona ha reduït un 60% els nivells de contaminació atmosfèrica des de l'entrada en funcionament de l'estat d'alarma. L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ha mesurat el grau de diòxid de nitrogen (NO2) a la capital gironina durant aquests dies i l'entitat ha assegurat que s'ha arribat a rècords històrics de 5 ug/m3 d'NO2. L'ANG demana mesures per mantenir aquests nivells una vegada es reprengui l'activitat habitual.

El valor límit recomanat es situa als 40 ug/m3. De tota manera, l'ANG recorda que la ciutat de Girona habitualment ja compta amb un nivell d'emissions saludable, tot i que en zones com la ronda de Ferran Puig el carrer de Barcelona o el carrer de la Rutlla hi ha "punts vulnerables".

Per aquest mateix motiu, els naturalistes han demanat al consistori gironí que adopti les mesures pertinents per mantenir aquest nivell d'emissions una vegada es reprengui l'activitat habitual de la ciutat. Habitualment els nivells d'NO2 oscil·len entre 28.7 i 68.6 ug/m3 i l'entitat ha apuntat que cal reduir anualment un 7,5% els gasos d'efecte hivernacle per poder revertir la crisi climàtica.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La secció Metges d’Acció Climàtica del Col·legi de Metge de Barcelona (CoMB), la Societat Catalana de Pediatria, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i les entitats ciutadanes Eixample Respira i Revolta Escolar fan pública una carta, oberta a adhesions, on reclamen als polítics i administracions coherència i ambició per planificar i posar en marxa mesures per aconseguir un aire net i saludable.

Notícia

És el primer estudi que investiga l'associació entre l'exposició primerenca a la contaminació atmosfèrica i la microestructura de la substància blanca al llarg de l'adolescència en una gran cohort.

Notícia

 Un nou informe detalla de forma exhaustiva l'augment i les repercussions de la contaminació atmosfèrica en la salut. Ja ha avançat el tabac i la mala alimentació com a factor de risc de mort. Es converteix així en el segon factor de risc de mort, fins i tot en nens menors de cinc anys.

Butlletí