Estudi sobre el consum de bosses de plàstic i safates d’un sol ús a Catalunya l’any 2018

Font: Agència de Residus de Catalunya

06/07/2020 - 13:11

L’any 2018 es van consumir 158 bosses d’un sol ús de plastic no compostable per persona. L’evolució del consum per càpita d’aquest tipus de bossa ha sigut decreixent, però encara és lluny de l’objectiu de reducció per al 2020. Aquesta és una de les dades de l'Estudi sobre el consum de bosses de plàstic i safates d’un sol ús a Catalunya l’any 2018 presentada per l'Agència de Residus de Catalunya.

En el marc de Pacte per la Bossa 2020 s’ha celebrat la tercera  reunió dels signataris, i l’Agencia de Residus de Catalunya ha presentat l’Estudi sobre el consum de bosses de plàstic i safates d’un sol ús a Catalunya l’any 2018.

El Pacte per la Bossa és una iniciativa de l’ARC i és un marc de col·laboració amb les  organitzacions sectorials de la distribució i de la fabricació de bosses de plàstic, plàstic biodegradable i plàstic compostable amb presència a Catalunya i Espanya amb l’objectiu de reduir el consum de bosses de plàstic.

La metodologia d’avaluació emprada per la quantificació de les bosses ha estat la mateixa que es va utilitzar en els estudis dels anys anteriors fent així  comparables les dades obtingudes.

Com a novetat d’aquesta edició, aquest estudi inclou la mesura del consum de safates d’un sol ús en la distribució comercial de l’any 2018 i també permet conèixer quins tipus de materials de safates s’utilitzen més i per quins usos.

Les safates objecte d’estudi són les safates d’un sol ús que empra el sector alimentari de Catalunya en la venda a granel de productes envasats en el propi establiment, ja sigui durant l’acte de venda o en obrador annex i que solen estar tancades amb paper film o amb una tapa de la pròpia safata. Per tant, queden excloses les que provinguin de les marques fabricants o de les centrals.

Podeu accedir a l'estudi aquí.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Dimecres 13 de novembre surt a la venda Un món de deixalles, d’Oliver Franklin-Wallis, un assaig necessari, exhaustiu i fascinant sobre la gestió global dels nostres residus, que analitza amb rigor i de forma amena tot l’arc de malbaratament. Surt, oportunament, just abans de l’inici de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (16-24 de novembre). 

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Butlletí