Font: Ajuntament de Barcelona
Després de dos anys de treball conjunt la iniciativa, que ha aplegat 92 organitzacions de la ciutat membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, tanca amb un total de 44 tones de plàstic estalviades equivalents a 450 contenidors d’envasos plens.
La iniciativa #Beuresenseplastic, que va celebrar el seu acte de cloenda divendres 27 de novembre, va néixer en el si de ‘Barcelona + Sostenible’, una xarxa que aplega 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.
Iniciat el 5 de juny de 2019, el repte #Beuresenseplastic ha comprès una sèrie d’accions amb l’objectiu d’incentivar el compromís ciutadà amb la sostenibilitat i la reducció d’envasos de plàstic d’un sol ús.
Un total de 92 organitzacions (escoles, hospitals, associacions, fundacions i gremis) de la ciutat membres de la xarxa Barcelona + Sostenible hi han col·laborat mostrant el seu compromís amb la sostenibilitat.
Quin ha sigut l’impacte de #Beuresenseplastic?
La iniciativa, que ha arribat a més de 100.000 persones, ha suposat un estalvi total de 44 tones de plàstic equivalents a 450 contenidors d’envasos plens. En concret, s’han pogut estalviar 2.600 garrafes d’aigua, 4.300 canyetes, 11.000 càpsules de cafè, 51.000 culleretes, 1.000.000 gots i 1.800.000 d’ampolles d’aigua.
Sabies que?
Cada any es llancen al mar 8 milions de tones de plàstics que, en degradar-se, esdevenen micropartícules que contaminen els nostres aliments. A aquest ritme, l’any 2050 al mar hi haurà un volum més gran de plàstic que de peixos, segons la Fundació Ellen MacArthur.
En aquest context, accions com el repte #Beuresenseplastic de la xarxa Barcelona + Sostenible cobren cada cop més importància.