8è Congrés d'Energia de Catalunya (CoEnerCat)

divendres, 19 febrer, 2021 - 00:00 a dissabte, 20 febrer, 2021 - 23:59

El 8è Congrés d'Energia de Catalunya tindrà lloc en circumstàncies d'haver superat els límits de resistència de diferents sistemes del planeta, com el de l'estabilitat del clima, el de la salut dels humans o el de mantenir l'Urani i el petroli al seu lloc.

Els temes que es tractaran en el congrés formen part de la resiliència humana, de la col·laboració i de la formació, aplicant-los a un dels sistemes crítics -com és el de l'energiade manera que faciliti enfortir el teixit professional, empresarial i associatiu locals.

Catalunya és petita i variada, depèn de la legislació espanyola i de l'europea, a més de grans empreses interessades en una transició energètica que mantingui la seva posició. Les fonts renovables d'energia es troben en el territori, no en mines. Es poden aprofitar amb tecnologies econòmiques existents, des de petites a grans potències, unes circumstàncies que fan possible diferents maneres d'aprofitar-les.

En gran mesura depèn de la implicació ciutadana, com es reflecteix en les diferents solucions dutes a terme en moltes parts del món.

Moltes entitats privades que treballen en l'àmbit de l'energia han fet una feina necessària i eficaç que es pot considerar de resistència. L'obligació de les institucions públiques catalanes de complir amb els objectius de la UE, de l'Estat i dels propis forçaran a actuar a un ritme accelerat que només podran fer grans empreses o consorcis, marginant les entitats privades que han iniciat la transició energètica i han pogut sobreviure.

L'objectiu del 8è Congrés és facilitar la persistència d'aquestes entitats i de les seves activitats per a que condueixin a la transició energètica que beneficiï a la seva població, al seu territori i a la seva economia. També que tota la ciutadania pugui assumir les seves responsabilitats energètiques.


 

AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA605.42 KB
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha posat en marxa l’Oficina de Transició Energètica (OTE), una nova finestreta destinada a oferir assessorament i informació a la ciutadania i a les empreses en matèria energètica. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar la incorporació d’energies renovables i millorar l’eficiència energètica a la ciutadania.

Notícia

20 municipis de la Garrotxa rebran un total de 800.000 euros per impulsar nous projectes sostenibles amb el suport de la Diputació de Girona.

Article

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes d'octubre, ha aprovat el Pla de Transició Energètica de la Diputació de Girona. 

Butlletí