Quatre municipis del Baix Montseny ja han implementat la recollida selectiva porta a porta com a model d'èxit

Font: Naciodigital.cat

01/02/2021 - 12:23

A més de Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Breda i Sant Hilari Sacalm, que ja ho tenen en funcionament, n'hi ha d'altres que fan passes per posar-ho en marxa.

L'Associació Catalana per a la recollida porta a porta aplega actualment quatre municipis del Baix Montseny. Es tracta de Sant Antoni de Vilamajor (5.789 habitants), Sant Esteve de Palautordera (2.568 habitants), Breda (3.722 habitants) i Sant Hilari Sacalm (5.570 habitants). En aquests pobles la recollida porta a porta es fa de quatre fraccions, excepte a Sant Esteve de Palautordera que es fa de cinc.

Des d'aquests municipis, tot i reconèixer que encara hi ha molt camí per recòrrer, s'explica la implementació del sistema com un model d'èxit i, els resultats obtinguts són altament satisfactoris. Sense anar més lluny, el passat mes de desembre l'Agència Catalana de Residus va fer un reconeixement públic tant per Breda com per Sant Esteve de Palautordera pels resultats obtinguts durant l'any 2019.

En el futur més immediat es preveu que aquest nombre de municipis baixmontsenyencs creixi ja que són diversos els ajuntaments que estan fent passes per aplicar el sistema. És el cas de Sant Celoni, Vallgorguina, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera o Hostalric. Aquest darrer municipi en el pressupost aprovat recentment ja ha incorporat una partida "el 2021 també serà l'any de la posada en marxa tant de la nova deixalleria municipal com del nou model de recollida de residus porta a porta", es va manifestar en el ple municipal del passat 15 de gener.

A tot Catalunya l'Associació Catalana per a la recollida porta a porta, que té com a tresor el regidor de Sant Esteve de Palautordera, Marc Aureli Nieto, està formada per 44 ajuntaments, 1 mancomunitat, 1 consorci, 5 consells comarcals i una empresa pública. En total 133 municipis.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta iniciativa, el municipi aposta per una gestió de residus més sostenible i eficient, substituint els tradicionals contenidors dels carrers per la recollida domiciliària.

Notícia

El dissabte 23 de novembre del 2024 s'han commemorat dues dècades des de la implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta, un model pioner que ha convertit Sant Feliu de Codines en un referent en sostenibilitat.

Notícia

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha signat el conveni per oferir el servei a grans generadors de residus.

Butlletí