Mobiliari Urbà ecològic km0 a Llavorsí

19/04/2021 - 10:42

Llavorsí participa en un projecte d’Economia Circular per fabricar mobiliari urbà amb els residus recollits a la mateixa població.

El projecte consisteix en la instal·lació de diferents peces de mobiliari urbà als carrers de Llavorsí, que han estat fabricats amb els residus plàstics recollits a la pròpia comarca i que han estat processats i fabricats per empreses catalanes.

Tot s’inicia amb l’esforç de les veïnes i veïns de Llavorsí que separen els residus i els dipositen en els contenidors de recollida selectiva, permetent que el residu es converteixi en un recurs, estalviant el consum de matèries primeres i reduint les aportacions a l’abocador i la generació de gasos d’efecte hivernacle, en l’aplicació dels preceptes de l’economia circular.

L’economia circular cerca anar més enllà del model actual de producció, consum i rebuig, per aconseguir un consum sostenible, deslligant l’activitat econòmica del consum de recursos finits i establint un model econòmic i social que permeti satisfer les necessitats de la societat a llarg termini, sense comprometre el futur de les noves generacions.

El projecte ha estat promogut per l’empresa lleidatana de serveis ambientals Alquienvas S.L. i compta amb la participació de l’Ajuntament de Llavorsí i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Es troba emmarcat i finançat pel programa de foment de l’economia circula de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Article

La ciutat ha guanyat de nou un reconeixement que destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i la gestió ambiental dels municipis costaners. Aquesta distinció, obtinguda en la cinquena edició del Moviment Banderes Verdes, és el resultat de l’esforç conjunt entre l’Ajuntament i el sector de l’hostaleria local.

Butlletí