Del 5 al 7 de juliol tindrà lloc la tercera Universitat d'Estiu de Mercabarna, que se celebrarà en format híbrid (presencial amb aforament limitat a la Sala d’actes de Mercabarna i emès en directe per streaming). Durant tres dies, Mercabarna es convertirà en un espai de trobada d’empreses, professionals, estudiants i equips d’investigació que compartiran projectes relacionats amb la promoció de l’alimentació sostenible.
En aquest sentit, la Universitat d’Estiu s’emmarca en el programa de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, una iniciativa que destaca el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles, justos i sans.
Què aporta
- Visió de la sostenibilitat alimentària des de totes les fases de la cadena alimentària: productor, majorista, detallista, restaurador i consumidor final.
- Intercanvi d'experiències innovadores dutes a terme per empreses, institucions i entitats per impulsar l'alimentació sostenible.
- Anàlisi sobre com s'aborda aquesta problemàtica en l'àmbit internacional i local.
- Coneixement actualitzat sobre els reptes del sector agroalimentari.
- Visió pràctica de professionals d'empreses del sector.
- Intercanvi de coneixements entre pre-professionals i professionals del sector.
- A estudiants de quart curs d'enginyeries tècniques (industrial, biosistemes i agroalimentària, telecomunicacions, etc.), de ciències ambientals i biològiques, de química i economia, i a estudiants de màster de les àrees d'interès.
-
A empresaris de pimes i professionals tècnics de les empreses del sector agroalimentari.
Universitats col·laboradores
La Universitat d’Estiu compta amb la col·laboració de l'Escola Superior d'Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’assistència presencial a les tres jornades de la Universitat d’Estiu convaliden 1,5 crèdits (ECTS) als alumnes de la UPC.
Programa i inscripcions
Actualment estem ultimant els darrers detalls del programa. Podeu consultar-ne la versió provisional i formalitzar la inscripció a cada jornada als següents enllaços:
- Dia 5 de juliol: Aprofitament alimentari al llarg de la cadena agroalimentària.
- Dia 6 de juliol: L'alimentació sostenible com una oportunitat econòmica pel comerç de proximitat i la petita i mitjana agricultura local.
- Dia 7 de juliol: Innovació tecnològica per a una alimentació sostenible i saludable.
- Les inscripcions són gratuïtes. Cal fer una inscripció per cada dia que es vulgui assistir.
- Les persones interessades podran assistir a la Universitat d'Estiu de manera presencial o bé seguir-la per streaming.