Cornellà de Llobregat celebra la Setmana de la Natura per posar en valor la biodiversitat de la ciutat

26/05/2021 - 22:41

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig al 5 de juny. A Cornellà, enguany, per celebrar-la l'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat que habita als espais verds i carrers de la ciutat. Una biodiversitat positiva que millora molts aspectes de la vida humana: salut, pol·linització, control de plagues, etc. ​

Des del projecte estratègic Cornellà Natura, fa uns anys que s'està fomentant la creació d’espais arreu del municipi per facilitar la vida a altres espècies: jardí de papallones, hotel d’insectes, capses nius, escocells amb flors, etc.

Per celebrar la Setmana de la Natura i la biodiversitat a la ciutat, s'ha programat un conjunt de propostes adreçades a tots els públics. Per exemple, durant el cap de setmana, hi haurà les activitats Viu la Natura a Cornellà, a les jugateques del parc del Canal de la Infanta i del parc de Can Mercader, més una cita especial al parc de Rosa Sensat.

 

Viu la Natura a Cornellà!

29 de maig d’11:30 a 13:30 h - Lloc: Parc de Rosa Sensat
Activitats: conta-contes de la natura, taller de plantació d’espècies biodiverses, històries del tricicle, construcció i seguiment de capses nius

30 de maig d’11:30 a 13:30 h - Lloc: Jugatecambiental del Parc del Canal de la Infanta
Activitats: itinerari autoguiat – Descobreix la Natura de Cornellà, activitat “Ajudants d’ornitòlegs” (12 h), plantació d’una alzina en el marc de la campanya “Un arbre per Europa”, taller de maquillatge de papallones, taller de plantació d’espècies per al foment de la biodiversitat

30 de maig d’11:30 a 13:30 h - Lloc: Jugatecambiental del Parc de Can Mercader
Activitats: històries de capgrossos i granotes (12 h), descobreix les espècies del Parc de Can Mercader amb un Itinerari botànic autoguiat

 

Altres activitats

Xerrada “Tortugues marines a les nostres platges” a càrrec del CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins)

3 de juny a les 18h 

Dins del cicle de videoconferències “La Natura a tocar de casa”. Inscripcions: medi_ambient@aj-cornella.cat

 

Visita guiada al riu Llobregat

5 de juny de 10:30 a 12:30h - Lloc: c. Verge de Montserrat (a l’inici de la passarel·la)

Inclourà una activitat d'anellament científic d’ocells. Inscripcions: http://ajuntament.cornella.cat/inscripcions/

 

XVII Concurs de Fotografia Amateur de Medi Ambient
Fins al 28 de juny

Sota el tema “HUMANS PER NATURA”, l’objectiu és fotografiar qualsevol bona conducta humana en diferents aspectes ambientals com pot ser el respecte pel nostre entorn natural, l’estalvi del consum d’aigua o energia, la prevenció de residus i recollida selectiva, la mobilitat sostenible, l’educació ambiental, etc. Consulteu aquí com participar-hi.

#HumansPerNatura2021 #CornellaNatura

 

Troba els Bitxarracus de Cornellà!

Heu sentit mai a parlar dels Bitxarracus de Cornellà? Poca cosa en sabem d’ells, uns diuen que són animalons mítics que mai han existit i d’altres que són bestioles que fugen de nosaltres per no ser vistos. Els pocs veïns i veïnes que els han vist diuen que es mouen per la nostra ciutat, que són defensors de la natura i que ens volen transmetre un missatge...què deu ser? T’animes a donar-nos un cop de mà i esbrinar què ens volen dir? N’hi ha set repartits per la ciutat, en places i parcs.i trobar-los té premi!

COM JUGAR ALS BITXARRACUS

  1. Trobar un Bitxarracu.
  2. Llegiu i sobretot recordeu el missatge que us vol transmetre.
  3. Feu-vos una foto on aparegueu tots vosaltres i el Bitxarracu.
  4. Seguiu el compte de @bitxarracuscornella
  5. Pengeu la foto a Instagram amb el hashtag #bitxarracuscornella i #CornellaNatura
  6. Aneu a buscar els Bitxarracus que us faltin i a mesura que els aneu trobant pengeu les fotos que us aneu fent!

Un cop tingueu penjades les 5 fotos, envieu un missatge a @bitxarracuscornella . Després de comprovar-ho us enviarem les instruccions per recollir el premi!


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Notícia

Les abelles no solen viatjar més enllà d’un quilòmetre, però a Viladecans n’hi ha algunes que fins i tot canvien de província. Això és possible gràcies a una iniciativa educativa i ecològica que l'Ajuntament  va començar l'any 2023 amb l'Escola Miquel Martí i Pol, i a la qual aquest curs s’ha incorporat l'Àngela Roca.  

Notícia

El Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell inicia les actuacions de naturalització d’un tram de la riera de Can Soler.

Butlletí